Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resolts una dotzena de robatoris a supermercats del Masnou i Mataró amb la detenció de 5 persones

Escoltar

Resolts una dotzena de robatoris a supermercats del Masnou i Mataró amb la detenció de 5 persones

Els mossos i la policia local van muntar un dispositiu especial de vigilància, que ha permès avortar dos assalts i arrestar els presumptes autors de tots aquests fets

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Mataró han detingut 5 persones per la seva suposada participació en robatoris amb intimidació en supermercats de la capital del Maresme i del Masnou des d’octubre del 2008. 


Els mossos i la policia local de Mataró van muntar un dispositiu especial per identificar i detenir els autors dels atracaments. Aquest operatiu es basava en la vigilància amb agents de paisà a establiments que durant els tres darrers mesos haurien patit robatoris amb intimidació.


Fruit d’aquest dispositiu, el 17 de febrer, a la tarda, els agents van veure dues persones amb actitud sospitosa davant d’un supermercat del carrer Irlanda. Aquestes persones es van separar sense perdre de vista l’establiment i es feien senyals entre elles. En identificar una d’elles, que portava uns guants i un tornavís, va reconèixer que s’estava preparant per robar. Davant d’aquests fets, es va detenir Jordi CR, de 20 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró.

Les gestions posteriors dels investigadors van conduir fins al seu acompanyant, i una tercera persona que podrien estar relacionades amb robatoris anteriors. Es tractaria de Hicham EO, de 21 anys, i Mohamed EB, de 19 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Mataró. Amb aquests tres arrestos, els mossos i la Policia Local de Mataró han resolt una dotzena d’assalts a establiments d’alimentació de les localitats de Mataró i del Masnou (Maresme).


En el marc del mateix dispositiu i en un altre punt de control, al carrer de la Mare de Déu de la Cisa, el 18 de febrer, es van detectar dues persones que realitzaven vigilàncies davant d’un supermercat. Els agents van poder veure com una d’elles se situava darrere una furgoneta, es col•locava uns guants, es cobria part del rostre i es dirigia cap a l’establiment mentre esgrimia un ganivet. L’assalt va poder ser avortat pels agents, que van detenir al lloc José AGC, de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró. A l’endemà, els agents van arrestat la segona persona, que hauria fugit en un ciclomotor. Es tractaria de Noemi RP, de 34 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Mataró.


Els 5 detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la presó preventiva per a Jordi CR, Mohamed EB i José AGC.