Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Televisió de Mataró i MARESMEDIGITAL TV es fusionaran en un sol projecte

Escoltar

Televisió de Mataró i MARESMEDIGITAL TV es fusionaran en un sol projecte

 


Televisió de Mataró i Maresme Digital Televisió tenen la voluntat d'ajuntar-se en un sol projecte comunicatiu a partir de l’any 2010.

 

L’objectiu és aconseguir una televisió pública independent i de proximitat, amb el rigor, la credibilitat i la professionalitat de TV de Mataró i l’eficiència, professionalitat i el potencial tecnològic del sistema multiplataforma que ha estat sempre a la base de MARESMEDIGITAL TV.

 

La fusió permetrà a les dues televisions, que emeten en TDT al Maresme des de fa dos anys, sumar esforços per ser més competitives en el mercat audiovisual donat l’actual situació econòmica desfavorable.

 

La viabilitat econòmica quedarà garantida perquè Televisió de Mataró aportarà la seva cartera de clients de publicitat i Maresme Digital Televisió el pressupost assignat pels ajuntaments consorciats. La fusió garanteix la supervivència d’un projecte comunicatiu de qualitat hegemònic al Maresme.

 

Canal de TDT

 

El nou projecte ocuparà el canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT) atorgat als ajuntaments del Baix Maresme. Actualment hi participen en el projecte els ajuntaments d’Alella, Argentona, Caldes d’Estrac, Cabrera de Mar, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres, El Masnou, Mataró, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i el Consell Comarcal del Maresme.

 

Audiències

 

Televisió de Mataró, una de les primeres televisions locals privades de Catalunya, va iniciar les emissions l’any 1986 i actualment compta amb una audiència de 24.000 espectadors, segons l'última onada del baròmetre de la comunicació i la cultura. MARESMEDIGITAL TV, va iniciar les seves emissions l’any 2007 ja íntegrament en digital, sent un dels primers mitjans públics locals a Catalunya i Espanya, i segons el baròmetre ja té una audiència de 6.000 espectadors, superant altres mitjans locals amb major tradició.

 

Professionals

 

El nou projecte comunicatiu estarà format pel personal d'ambdues televisions.

 

Nom i marca

 

El nou mitjà crearà una marca conjunta que recollirà els trets característics de les dues televisions.

 

Centre de producció

 

El centre de producció estarà situat a l’edifici del Pla d’en Boet de Mataró, seu actual de MARESMEDIGITAL TV, i mantindrà els actuals estudis de Televisió de Mataró, de Can Marfà, per la programació de major format. Es tracta d’una situació provisional, mentre es planifica el futur trasllat a l’espai audiovisual del futur Parc TecnoCampus Mataró-Maresme.

 

 

Projecte Audiovisual

 

Els principis del projecte audiovisual i comunicatiu conjunt es basaran en el servei públic i, per tant, en el respecte als valors de la informació i la comunicació, el servei al ciutadà i al territori, la independència i la professionalitat i la màxima objectivitat, equilibri i veracitat. Els valors de proximitat i territorialitat seran molt importants en un mitjà audiovisual que es configurarà molt proper a la gent i a la seva realitat. Finalment, es tractarà d'un mitjà innovador i tecnològicament avançat vinculat als audiovisuals multiplataforma i multiformat.

 

Fórmula de gestió

 

El Consorci Digital Mataró-Maresme crearà una societat limitada amb capital públic 100% per a gestionar el nou canal. El Ple del Consorci Digital Mataró-Maresme va aprovar la creació de l’esmentada societat el passat dilluns 21 de setembre.

 

Pressupost

 

Els ajuntaments consorciats continuaran fent la seva aportació al Consorci Digital Mataró-Maresme.

 

Els ingressos provinents de la cartera de clients de publicitat de Televisió de Mataró s'incorporaran al pressupost de la nova societat.