Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tots els semàfors de Mataró funcionen amb bombetes de tecnologia LED

Escoltar

Tots els semàfors de Mataró funcionen amb bombetes de tecnologia LED

Redueixen el consum energètic i milloren la seguretat a la via pública

L’Ajuntament, a través del Fons Estatal d’Inversió Local, ha canviat els semàfors de Mataró per òptiques de tecnologia LED. La instal·lació de les noves làmpades ha tingut un cost de 598.799 € (iva inclòs), ha anat a càrrec de l’empresa Aeronaval de Construcciones e Instalaciones, S.A. (ACISA) i va finalitzar el passat mes de juliol. Abans d’aquest projecte, el 7,5% dels semàfors de la ciutat disposaven d’aquesta tecnologia mentre que ara s’ha arribat al 100%.


 

Les làmpades LED per a la senyalització lluminosa utilitzen un 10% de l’energia consumida per les làmpades incandescents i tenen una durada 50 vegades superior, són més fiables, milloren la seguretat a la via pública i redueixen el cost de manteniment.

 

El passat mes de desembre, l’Institut per a la Diversificació i Estalvia d’Energia (IDAE) del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç va atorgar, a través d’un programa d’ajuts, 4.748 òptiques LED a l’Ajuntament per millorar la il·luminació i el consum energètic dels semàfors de la ciutat.

 

Les obres estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació d’uns 700 llocs de treball.