Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un informe sobre la transparència dels 110 ajuntaments espanyols més grans situa Mataró a la segona posició

Escoltar

Un informe sobre la transparència dels 110 ajuntaments espanyols més grans situa Mataró a la segona posició

Obté la puntuació màxima en 3 de les 5 àrees estudiades

Un informe confeccionat per l’organització no governamental Transparencia Internacional situa l’Ajuntament de Mataró en la segona posició del rànquing dels ajuntaments més transparents, després d’avaluar els 110 ajuntaments més grans d’Espanya.

 

En concret, Mataró obté una puntuació mitjana de 97,5 sobre 100, que el situa a la segona posició empatat a punts amb els ajuntaments d’Alcobendas, Avilés, Bilbao i Gijón. En primera posició es troba l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès amb 98,8 punts, mentre que la mitjana general de tots els ajuntaments és de 64,4 punts. 

 

L’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2009 analitza cinc àrees competencials dels municipis mitjançant l’anàlisi de 80 indicadors en relació a la informació que proporcionen als ciutadà.

 

L’Ajuntament de Mataró ha obtingut la màxima puntuació (100) a tres de les cinc àrees estudiades: l’àrea de Transparència econòmicofinancera, l’àrea de Transparència en les contractacions de serveis i l’àrea de transparència en matèria d’urbanisme i obres públiques.

 

A l’àrea d’Informació sobre la corporació municipal Mataró obté 94,1 punts sobre 100, i queda empatat amb els ajuntaments d’Alcobendas, Avilés, Barcelona, Cartagena, Coslada, Getafe, Las Palmas, Lleida, Madrid, Puerto de Santa María, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Santader. Per davant, només és superat per 7 ajuntaments que estan empatats a la primera posició.

 

Per últim, a l’àrea de Relacions amb els ciutadans i la societat, Mataró se situa a la segona posició amb 95 punts, empatat amb 11 ajuntaments més, entre ells Barcelona, Saragossa i L’Hospitalet de Llobregat. A la primera posició (amb 100 punts) hi ha l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

La puntuació obtinguda per l’Ajuntament de Mataró en aquesta edició de l’ITA supera sensiblement la que va obtenir al 2008, quan es va situar a la posició número 32 i va tenir una puntuació mitjana de 61,3.