Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un mòdul sociolaboral d’ajudant de cuina forma 16 dones amb risc d’exclusió social

Escoltar

Un mòdul sociolaboral d’ajudant de cuina forma 16 dones amb risc d’exclusió social

El curs ha tingut sis edicions i 70 participants des de 2006

La sisena edició del mòdul sociolaboral d’ajudant de cuina per a dones en risc d’exclusió social, que organitza el Servei de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró conjuntament amb l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, s’ha tancat avui amb el lliurament de diplomes a les 16 participants al curs.

 

L’acte de cloenda, que ha tingut lloc a les instal·lacions de l’Escola de Restauració i Cambreria, ha estat presidit pel regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, i el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Antoni Graupera. El mòdul, de 20 hores, ja ha format a 70 dones en les sis primeres edicions. La setmana que ve està previst que comenci la setena edició.

  

Programa Dones

 

La iniciativa s’emmarca en el Programa Dones del Servei de Nova Ciutadania. Aquest programa té com a missió iniciar i reforçar accions destinades a enfortir i millorar la integració de les dones d’origen estranger, amb el treball en xarxa amb les entitats d’acollida, associacions de dones i amb el treball interdepartamental i transversal des de la perspectiva de gènere i intercultural dins de l’Ajuntament.

 

El Programa Dones organitza des de 2006, i amb la col·laboració de diferents entitats, mòduls sociolaborals que ofereixen continguts bàsics de diversos perfils professionals a dones que, per raons socioeconòmiques, estan o poden estar en situació de risc d’exclusió social.

 

Actualment, a part del mòdul d’ajudant de cuina s’organitzen dos més: un de cuidadores de persones amb dependència i un tercer d’auxiliars de la llar. L’objectiu és que les participants adquireixin uns coneixements inicials per orientar en el futur les seves aptituds professionals.