Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un treball sobre la sostenibilitat en el sector hoteler guanya el premi Adam Smith

Escoltar

Un treball sobre la sostenibilitat en el sector hoteler guanya el premi Adam Smith

 


Ahir dimecres es va celebrar a l’Escola Universitària del Maresme (EUM) l'acte de lliurament de la 4a edició del Premi Adam Smith, un premi per a treballs de recerca sobre economia, empresa o turisme dels alumnes de Batxillerat. Els guanyadors són Adrià Garcia Moreno i Josep Adrián Coya Ruiz, de l'Escola Pia de Caldes de Montbui, pel treball "Projecte de desenvolupament d´un hotel mòbil i sostenible". El premi consistia en un ordinador portàtil patrocinat per Caixa Laietana i un diploma acreditatiu. 


 

En segona posició han quedat Anna Martínez Fernández i Clara Remacha Corbalán, de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, pel treball "Escolta´m, et parlo a tu". Aquestes dues estudiants van guanyar un diploma acreditatiu i una càmera digital cadascuna. Els tutors dels treballs i el centre al qual pertanyen els alumnes també han rebut un reconeixement.

 

En aquesta edició dels premis Adam Smith, com és habitual en edicions anteriors, els treballs presentats inclouen diversos plans d’empresa, amb idees de negoci variades, i molt treballs sobre la problemàtica de l’habitatge. En aquesta edició molts estudiants s'han decantat per tractar la crisi econòmica en què estem immersos i la manera de sortir-ne, així com la difícil conjuntura per la qual passen sectors com el comerç de proximitat o l'immobiliari. S’han presentat 14 treballs, la majoria del Maresme però també d’altres indrets de Catalunya.

 

L'acte de lliurament es va fer ahir a les instal·lacions de l'EUM amb la presència d'Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme; Antoni Uix, director general de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme; Montserrat Vilalta, directora de l'EUM; i Laura Marini, representant de la Caixa d'Estalvis Laietana, l'entitat que patrocina els premis Adam Smith.