Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

84.608 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya

Escoltar

84.608 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya

Diumenge, 28 de novembre, tindran lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. A Mataró estan convocats 84.608 electors d’una població de més de 123.000 habitants. Dels convocats, 1.301 són joves que poden exercir per primera vegada el seu dret a vot.


 

En total hi haurà 128 meses distribuïdes en 77 col·legis electorals ubicats en 49 edificis diferents.

 

Respecte als anteriors comicis (Parlament Europeu 2009), hi ha els següents canvis d’ubicació:

 

-         El districte 2 secció 1 del col·legi ubicat a l’escola Montserrat Solà (carrer de Sant Pere, 4) ha canviat a l’escola Anxaneta (carrer d’Antonio de Solís, 2 bis)

-         El districte 2 secció 2 del col·legi ubicat a l’escola Montserrat Solà (carrer de Sant Pere, 4) ha canviat a l’escola Montserrat Solà (plaça dels Alocs, 1)

-         El col·legi situat a les dependències de Serveis i Manteniment de l’Ajuntament (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110) ha canviat a l’escola Montserrat Solà (plaça dels Alocs, 1)

-         El col·legi ubicat al parvulari de l’escola Menéndez y Pelayo (carrer de Pedro Antonio de Alarcón, 27) ha canviat a l’escola Anxaneta (carrer d’Antonio de Solís, 2 bis)

-         El col·legi ubicat al local de l’AV Camí de la Serra (Torrent d’en Pregària, 6) ha canviat a l’escola Maria Mercè Marçal (Riera Figuera Major, 60).

 

A més, també ha canviat l’accés al col·legi de Sant Josep, abans es feia per la ronda de la Cerdanya, 39 i en aquests comicis es farà l’entrada per la ronda de Bellavista, 27.

 

A part de la informació personalitzada que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar.

 

 

Servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

 

La Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza un dispositiu per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans de divendres 26 de novembre a les 20 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en que se’ls realitzarà el servei, en ambulància o autobús adaptat.

 

Les persones que precisin aquest servei seran acompanyades per personal de Creu roja des dels seus domicilis fins al col·legi electoral, i un cop exercit el dret a vot es realitzarà el viatge a l’inversa. El trajecte es farà en ambulància o en transport adaptat.

 

 

Dispositiu d’informació als ciutadans

 

Pel que fa a l’atenció als ciutadans durant la jornada electoral, el dia de les eleccions estaran oberts de forma extraordinària 9 punts d’atenció al públic, ubicats als centres cívics de Molins, Cirera, Pla d’en Boet, Rocafonda i Cerdanyola, a l’equipament cívic del carrer de València, al Centre Social del carrer d’Almeria, l’escola Cirera i l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Centre (La Riera, 48). Aquests punts atendran consultes sobre el cens i relacionades.

 

L’horari d’atenció serà de 8 a 20 hores, excepte en el cas dels centres cívics de Molins i Cirera, que obriran de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d’un mòbil).

 

A patir de les 20 hores, el vestíbul de l’Ajuntament s’adequarà com a punt d’informació dels resultats, tant de participació com de l’escrutini. El seguiment de les dades es podran fer mitjançant els següents sistemes d’informació:

 

-         Pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació de les 14 hores i les 18 hores i els resultats de l’escrutini a Mataró.

 

-         Pantalla de televisió: emetrà imatges d’informatius de televisió que realitzin programació especial.

 

-         Plafons informatius: una mostra amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat des de 1977 (municipals, generals i europees), i amb els resultats per barris obtinguts als comicis del Parlament de Catalunya 2006.

 

També es podrà fer el seguiment en línia de les eleccions des del web municipal, amb informació que s’anirà actualitzant a mesura que es realitzi el recompte de vots. Acabats els comicis s’elaborarà un dossier amb tots els resultats electorals que també estarà disponible al web en format PDF i que inclourà la participació, els resultats generals, resultats per barris, etc.