Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Abacus referma la seva aposta per Mataró i assumeix la gestió d’Actua

Escoltar

Abacus referma la seva aposta per Mataró i assumeix la gestió d’Actua

El Consell d’Administració de l’empresa municipal PUMSA va aprovar ahir la subrogació per part d’Abacus, Societat Cooperativa Catalana Limitada del contracte de lloguer del local del Camí Ral 254-256. La subrogació es fa després que s’hagi culminat el procés de fusió entre Abacus i Actua, actual arrendatària del local propietat de PUMSA.


 

Actua i Abacus han acordat la fusió d’ambdues cooperatives, mitjançant l’absorció d’Actua per part de la cooperativa Abacus.

 

Amb la implantació de la cooperativa Abacus, a Mataró es referma el compromís d’aquesta empresa amb la ciutat i s’assegura la continuïtat del projecte iniciat per Actua l’any 2005.

 

A més, es reforça el sector de Can Xammar, un àmbit que ha sofert canvis importants en l’entramat urbà; reurbanització dels carrers de l’entorn, construcció d’un aparcament soterrani, diverses promocions d’habitatges i locals comercials, obres de consolidació de la muralla, construcció de la passarel·la de vianants i la urbanització del nou espai públic de la plaça de la Muralla. Aquesta transformació es veurà culminada amb l’edifici d’oficines que PUMSA està construint a la Baixada de les Espenyes.

 

Abacus Cooperativa, fundada l’any 1968, compta amb més de 659.000 socis i és líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya.

 

Amb la signatura d’aquest contracte de subrogació i de novació parcial entre PUMSA i Abacus, es recull el sistema de recuperació del deute pendent de l’anterior arrendatària.

 

 

Antecedents

 

PUMSA va promoure la construcció de l’immoble del Camí Ral 254-256. L’edifici compta amb una superfície total de 3.796 m2 distribuïts en dues plantes subterrànies per a l'aparcament públic, una planta baixa i planta primera per als locals comercials, i dos plantes pis per a 10 habitatges dúplex. El local que fins ara ocupava Actua té una superfície de 1.000 m2.