Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró augmenta en un 39,6 % les inversions realitzades l’any 2009

Escoltar

Aigües de Mataró augmenta en un 39,6 % les inversions realitzades l’any 2009

L’empresa municipal Aigües de Mataró va invertir l’any 2009 fins a 3.446.653 €, el que suposa un augment del 39,6 % respecte l’exercici de 2008. L’informe de gestió de la companyia, així com el balanç de comptes anuals de 2009, van ser presentats per la presidenta del Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, SA, Quiteria Guirao, i el director gerent, Rafael Montserrat, i aprovats ahir dimarts a la Junta General.


 

Aquests resultats de gestió s’emmarquen dins els objectius d’Aigües de Mataró de millorar la xarxa existent, de millorar el rendiment i la qualitat dels recursos (comptadors, serveis, clavegueram...) i invertir en tecnologia i innovació. Aquesta política d’inversions i aposta per la qualitat li ha valgut obtenir la certificació de qualitat ISO 9001:2008 del servei d’abastament d’aigua de consum i del servei de la xarxa d’aigües pluvials i residuals.

 

 

Millora de les xarxes i del rendiment

 

En aquesta línia, Aigües de Mataró ha realitzat un esforç aquest 2009 en la millora de la xarxa de subministrament d’aigua, de reg i de clavegueram de la ciutat, renovant-la -sovint de forma associada a les obres municipals-, i ampliant-la per aconseguir una millor eficiència. Així, el 2009, d’acord a l’activitat pública i privada i a les necessitats d’explotació de la xarxa, s’han instal·lat uns 10 km de xarxa d’aigua potable, uns 2 km de xarxa de reg i uns 3,7 km de xarxa de clavegueram.

 

Tot i aquest creixement de la xarxa d’aigua, el seu rendiment es continua mantenint en uns nivells excel·lents, i el 2009 ha arribat fins al 92 %, el que posa de manifest la feina duta a terme per Aigües de Mataró, ja que el rendiment de la xarxa es manté molt per sobre de la mitjana de Catalunya, que se situa en el 77 %.

 

 

La política de substitució de comptadors

 

Aigües de Mataró segueix aplicant la política de substitució de comptadors mecànics per comptadors electrònics d’última generació, per incentivar els usuaris a racionalitzar l’ús i consum de l’aigua. L’objectiu és millorar l'eficiència de la xarxa i contribuir a minimitzar-ne les pèrdues. Així, l’any 2009 s’han instal·lat 1.681 comptadors i se n’han substituït 3.375, amb el que el parc de comptadors electrònics l’any 2009 suposa ja el 35 % del total.

 

 

Consum responsable

 

Totes aquestes polítiques van encaminades a promoure el consum responsable a la ciutat de Mataró. De fet, l’any 2009 s’ha mantingut un consum domèstic de 104 litres per habitant i dia, el que el converteix en un dels més baixos de Catalunya. El consum total d’aigua a Mataró l’any 2009 ha estat de 6.849.184 litres, un 2,8 % més que l’any 2008.

 

 

Uns resultats econòmics que permeten realitzar inversions

 

El resultat de l’exercici d’Aigües de Mataró l’any 2009 va ser d’1.352.388 €, motivat pel lleuger increment del consum d’aigua en relació a l’any anterior (2,8% més) i la repercussió de les noves tarifes aprovades i aplicades als volums dels consums.

 

L’import net de la xifra de negoci d’Aigües de Mataró l’any 2009 ha estat d’11.872.422 €, amb un lleuger increment del 8 % pel que fa a la facturació d’aigua i clavegueram que es correspon a 9.961.000 €, i una disminució derivada de la baixa activitat urbanística del 49 % pel que fa a la facturació de treballs a tercers, amb un total de 1.912.000 €. Un resultat que mostra la millora contínua en la gestió dels serveis i recursos duta a terme 

 

De fet, aquest resultats econòmics posen de manifest l’aposta ferma d’Aigües de Mataró per una gestió sostenible i responsable de l’aigua com a bé públic.