Aigües de Mataró serà la seu de la segona reunió de les societats municipals d’aigua consorciades al CONGIAC

Són presents les societats que gestionen el cicle de l’aigua a 14 municipis

Demà dimecres 28 d’abril Aigües de Mataró serà la seu de la segona reunió de directius de les empreses municipals associades al GIACSA-CONGIAC (Consorci per la Gestió Integral de l’Aigua), desprès de la celebrada l’any 2008 a Manresa. L’objectiu de la jornada és posar en comú la situació actual de la gestió del cicle de l’aigua a Catalunya i establir punts d’acord cara al futur entre les societats municipals associades.

 

En aquesta reunió s’exposaran les línies estratègiques i organitzatives del GIACSA-CONGIAC, així com l’aplicació dels sistemes d’informació d’Aigües de Mataró en la gestió del cicle integral de l’aigua, de la mà de Joan Gaya, actual gerent de GIACSA, i Rafael Montserrat, gerent d’Aigües de Mataró.

 

Les jornades comptaran amb la presència de l’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Joan Antoni Baron, qui durà a terme la inauguració de la trobada. 

 

 

Per un model de gestió pública de l’aigua

 

Fundat l’any 1997, el Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya (CONGIAC) és una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci. Actualment està format per les Societats Municipals Catalanes que gestionen el cicle de l’aigua de 14 municipis catalans: Camprodon, Manresa, Mataró, El Prat de Llobregat, Reus, Tortosa, Tremp, Vilafranca del Penedès, Vilanova i Geltrú, Campdevànol, Sant Bartomeu del Grau i Figaró-Montmany, La Seu d’Urgell i Argentona.

 

El CONGIAC ha constituït una societat pública, GIACSA, propietat dels municipis consorciats, i que és l’instrument per a la prestació de serveis als socis. De fet, entre els seus objectius destaca l’aposta per la titularitat pública de la gestió dels recursos hidrològics i la defensa dels interessos dels municipis associats front de les administracions hidràuliques territorials, institucionals i tercers.

 

L’aigua total subministrada pel GIACSA-CONGIAC suposa 40 Hm³ que en la majoria de casos s’acompanya de la gestió d’altres serveis com el clavegueram o la depuració d’aigües residuals. En total gestiona els interessos de 615.535 habitants i té una facturació anual de 70 milions d’euros.