Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Caixa Laietana acorda amb l’Ajuntament de Mataró recolzar el projecte del Tub Verd

Escoltar

Caixa Laietana acorda amb l’Ajuntament de Mataró recolzar el projecte del Tub Verd

Concedeix 1 milió en crèdits per a la inversió necessària per produir aigua freda

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director general de Caixa d’Estalvis Laietana, Josep Ibern, han signat aquest dimarts 28 de setembre una declaració d’intencions en l’àmbit de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, per la qual Caixa Laietana es compromet a recolzar i donar suport al projecte sostenible i innovador del Tub Verd.

 

Un dels resultats d’aquest acord és la concessió per part de Caixa Laietana de dos crèdits per un valor conjunt d’1 milió d’euros a l’empresa Mataró Energia Sostenible, S.A. (MESSA) per finançar les instal·lacions i maquinària necessaris per a la producció d’aigua freda a través del sistema Tub Verd.

 

L’acte també ha comptat amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat i presidenta de Mataró Energia Sostenible, Quiteria Guirao.

 

 

Més sobre el Tub Verd

 

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua d’ús domèstic i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.

 

L’objectiu del Tub Verd és subministrar anualment 43.910.000 kWh d’energia tèrmica, equivalent al consum anual de 7.000 famílies, i reduir les emissions de CO2 en 10.800 tones l’any. Aquesta actuació té un efecte equivalent a plantar 2.500 noves hectàrees de bosc mediterrani, una superfície similar a casi quatre vegades l’àrea urbana de Mataró.

 

Mataró Energia Sostenible SA, empresa dedicada a la implantació de projectes d’estalvi, eficiència i producció energètica, va ser creada l’any 2001, sent una companyia privada participada per Aigües de Mataró SA, Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, Eficiència Energètica SA (ICAEN – Generalitat) i el Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE -Ministeri d’Indústria), totes elles de capital públic.

 

 

Aposta per les energies renovables

 

Amb el crèdit concedit a MESSA, Caixa Laietana referma el seu recolzament a empreses i projectes relacionats amb les energies renovables. Un exemple del compromís de l’entitat amb el medi ambient va ser el canvi als materials biodegradables per als productes de marxandatge (bosses, cintes delimitadores de curses, etc.) subministrats per l’empresa Plásticos Rovi, S.A, originaria també de la zona del Maresme.

 

Caixa Laietana ha superat ja la xifra de 100 milions d’euros en crèdits de línies de mediació en el que portem d’any. Aquests crèdits amb fons de l’ Institut de Crèdit Oficial i de l’Institut Català de Finances estan destinats a recolzar principalment a autònoms i pimes.