Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull l’exposició antològica “Santi Estrany. Recorregut vital”

Escoltar

Can Palauet acull l’exposició antològica “Santi Estrany. Recorregut vital”

A la mostra també s’hi pot veure pintures, dibuixos, fotografies o un documental

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, està previst que inaugurin avui a les 20 h l’exposició “Santi Estrany. Recorregut vital”. La mostra, que es pot veure a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) fins a l’11 de juliol, és una mirada enrere des del inicis fins avui mateix a la producció artística d’un viatger incansable que als seus quasi bé 87 anys pinta a diari.


 

Santi Estrany (Mataró, 1923) és Doctor en Belles Arts i artista polifacètic de prolífica trajectòria que s’ha dedicat sempre al paisatge urbà, cercant una geometrització formal.

 

L’exposició està formada per pintures monogràfiques dedicades a una ciutat (Amsterdam, Londres, Nova York, París, Tòkio o Venècia, entre d’altres) o també dedicades a un país (Egipte, Grècia o Turquia). També s’hi poden veure dibuixos i fotografies de nus, documentació sobre els seus murals decoratius (serigrafies), cartells publicitaris, ex-libris, la seva tesi doctoral sobre el noucentisme, i un audiovisual que recull comentaris, tant de l’artista com de gent que el coneix, sobre l’obra i sobretot el personatge: àmbit familiar, àmbit acadèmic, àmbit artístic i àmbit cultural mataroní. Aquest documental és una coproducció de la família Estrany i l’IMAC i té una durada aproximada de 15 minuts.

 

La mostra ofereix altres serveis als visitants: visita comentada per a públic familiar el diumenge 16 de maig, a les 12 h; una taula rodona, divendres 28 de maig a les 20 h; i la presentació del catàleg de l’exposició, divendres 11 de juny, a les 20 h, també a Can Palauet.