Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cerdanyola estrena l’Espai Lúdic i de Salut per a la gent gran

Escoltar

Cerdanyola estrena l’Espai Lúdic i de Salut per a la gent gran

El circuit està format per 14 elements que permeten fer exercicis físics suaus

El barri de Cerdanyola de Mataró disposa, a partir d’avui, d’un nou Espai Lúdic i de Salut per tal que la gent gran pugui realitzar activitats físiques a l’aire lliure, en aquest cas en el Parc de Cerdanyola. L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la diputada d’Infraestructures de la Diputació, Anna Hernández, han presidit la visita oficial aquest matí.En l’acte, han participat un col·lectiu de gent gran del barri i del Pavelló Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, que han pogut fer una sessió pràctica d’exercicis físics acompanyats de la fisioterapeuta, que els ha anat orientant sobre la utilització correcta dels 14 elements que formen l’equipament.


 

L’Espai Lúdic i de Salut proposa un circuit de exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran, contribuint a la millora del seu benestar, que compta amb l’assessorament del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. L’Espai té també un doble objectiu, el de potenciar l’espai públic com a lloc d’integració i convivència.

 

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, cedeix als ajuntaments els Espais de Salut amb la voluntat de treballar amb els municipis una acció per la millora de la qualitat de vida de les persones, amb un ús polivalent, especialment per a la gent gran i també per part dels infants, de persones amb minusvalidesa i de dones embarassades

 

Durant el període 2009 – 2011, la Diputació de Barcelona està cedint als ajuntaments 135 espais lúdics, amb una inversió d’1,6 milions d’euros. Com a suport, la Diputació facilita el material de difusió i comunicació i assumeix la formació dels monitors responsables de les sessions guiades de dinamització entre la gent gran.