Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Josep Castellà es transforma en vial de prioritat per als vianants amb les obres de reurbanització

Escoltar

El carrer de Josep Castellà es transforma en vial de prioritat per als vianants amb les obres de reurbanització

La inauguració està prevista pel dissabte 27 de febrer

La reurbanització que s’ha dut a terme al carrer de Josep Castellà l’han convertit en un vial de vianants amb circulació restringida de vehicles. Les obres, que està previst inaugurar demà dissabte 27, han afectat a una superfície de 975 m².

 

El carrer de Josep Castellà és un vial de 115 metres de longitud i 7,2 metres d’amplada que connecta el Camí Ral i el carrer de Cristòfor Colom. La nova urbanització completa el recorregut de vianants des del Centre de Mataró fins a la platja del Callao, a través de la baixada de les Espenyes, el carrer de Sant Pelegrí, la plaça de l’Havana, el carrer de Josep Castellà, la plaça de Jordi Capell i el pas soterrat de l’espigó.

 

 

Descripció dels treballs

 

La xarxa de clavegueram s’ha renovat completament: s’ha substituït l’anterior canalització de fibrociment per un nou tub de PVC, que s’ha connectat a la xarxa del carrer de Cristòfor Colom. També s’han fet les connexions entre el nou conducte i els habitatges del carrer.

 

També s’ha renovat la xarxa d’abastament d’aigua potable. S’hi han col·locat 390 metres lineals de tub i s’han fet nous 26 ramals de connexió. Un cop acabats els treballs de renovació d’aquests serveis s’ha col·locat el formigó de la base del paviment.

 

La calçada de circulació ha quedat amb un sol carril i s’ha eixamplat la vorera est. Aquesta vorera té ara 3,2 metres d’ample i s’hi ha plantat arbrat, en concret exemplars de Photinia Red Robin. En totes les cantonades s’han construït guals per a vianants, rebaixant les voreres per fer-les accessibles.

 

L’àmbit de calçada s’ha pavimentat amb llamborda prefabricada, i la zona destinada a vianants amb pedra artificial. La pavimentació de tot el carrer s’ha fet a un sol nivell.

 

També s’han eliminat els encreuaments aeris de les xarxes d’electricitat, que s’han grapat a les façanes, i de telefonia, que s’han soterrat.

 

L’empresa Construccions Áridos Serrano, SL, ha estat l’adjudicatària de les obres d’urbanització, que han tingut un cost de 238.973,78 euros € (IVA inclòs) finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). A part d’aquest pressupost, l’empresa municipal Aigües de Mataró, SA ha invertit 60.282 € (IVA inclòs) en la renovació de la xarxa d’abastament del carrer.

 

 

Acte d’inauguració

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst presidir demà la inauguració del carrer. L’acte tindrà lloc a les 18.00 hores.

 

També està previst que hi assistieixin la presidenta del Pla Integral del Centre-Eixample-Havana, Montse López, i el regidor d’Obres, Francesc Melero. L’historiador Manuel Cusachs intervindrà durant l’acte per glossar la figura de Josep Castellà, capità de la marina mercant que va ajudar a repatriar diferents mataronins emigrats a Amèrica del Sud. Els veïns del carrer també han organitzat una xocolatada amb motiu de la inauguració.