Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Catòlic de Mataró rebrà la Medalla de la Ciutat

Escoltar

El Centre Catòlic de Mataró rebrà la Medalla de la Ciutat

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir dijous 4 de febrer atorgar la Medalla de la Ciutat al Centre Catòlic de Mataró donada la transcendència cultural i social de les activitats que porta a terme aquesta associació que compta amb 125 anys d’existència. La proposta es fa a instància de l’escrit presentat per l’entitat Amics de la Ciutat de Mataró i al qual s’han adherit més 25 entitats de la ciutat.



El Centre Catòlic de Mataró es va fundar l’any 1884 amb el nom de Círcol Catòlic d’Obrers i és l’entitat més antiga de la ciutat. El seu fundador va ser el Dr. Josep Nunell i Blanch i entre els primers membres de l’associació s’hi troben mataronins il·lustres com Josep Puig i Cadafalch o Joaquim Capell, que va ser el primer president de l’entitat.



En els seus inicis l’associació neix amb l’objectiu d’oferir als seus associats un espai de trobada on fomentar el lleure, la lectura i l’educació. Durant els seus 125 anys d’història l’entitat ha estat impulsora d’iniciatives en diversos camps com l’educació, el teatre, la música, el cooperativisme, les arts, l’esport, entre d’altres.


 

Com a fets destacats es poden citar entre molts altres la posada en marxa de l’Escola d’Arts i Oficis; la construcció de la Sala Cabañes en honor a qui va ser president de l’entitat durant 23 anys, Emili Cabanyes; la representació d’Els Pastorets; la creació de l’Orfeó Mataroní o la fundació de l’equip de bàsquet de la Unió Esportiva La Gàbia.



L'acord del Ple serà publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un cop transcorregut un període de 20 dies, durant els quals es podran presentar al·legacions, l'atorgament de la Medalla serà aprovat definitivament.



El Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l'Ajuntament de Mataró, aprovat el 10 de desembre de 1998, especifica que la Medalla de la Ciutat és una manifestació d'agraïment que s'atorga per raó de l'actuació personal o col·lectiva a favor de la ciutat, que hagi tingut un ressò especial o una repercussió notable en els àmbits culturals, artístic, econòmic, social, polític o esportiu.