Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Catòlic de Mataró rep la Medalla de la Ciutat

Escoltar

El Centre Catòlic de Mataró rep la Medalla de la Ciutat

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst aquesta tarda fer entrega de la Medalla de la Ciutat al Centre Catòlic de Mataró. La medalla la recollirà Antoni Blanch, president de l‘entitat.



A l’acte també està previst que intervinguin el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès i el periodista mataroní Manuel Cuyàs que farà una glossa sobre el Centre Catòlic de Mataró.




El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat mes de febrer atorgar aquest reconeixement a l’entitat mataronina donada la transcendència cultural i social de les activitats que porta a terme des de fa més de 125 anys. La proposta es va fer a instància de l’escrit presentat per l’entitat Amics de la Ciutat de Mataró i al qual s’han adherit més 25 entitats de la ciutat.



El Centre Catòlic de Mataró es va fundar l’any 1884 amb el nom de Círcol Catòlic d’Obrers i és l’entitat més antiga de la ciutat. El seu fundador va ser el Dr. Josep Nunell i Blanch i entre els primers membres de l’associació s’hi troben mataronins il·lustres com Josep Puig i Cadafalch o Joaquim Capell, que va ser el primer president de l’entitat.



En els seus inicis l’associació neix amb l’objectiu d’oferir als seus associats un espai de trobada on fomentar el lleure, la lectura i l’educació. Durant els seus 125 anys d’història l’entitat ha estat impulsora d’iniciatives en diversos camps com l’educació, el teatre, la música, el cooperativisme, les arts, l’esport, entre d’altres.



Com a fets destacats es poden citar entre molts altres la posada en marxa de l’Escola d’Arts i Oficis; la construcció de la Sala Cabañes en honor a qui va ser president de l’entitat durant 23 anys, Emili Cabanyes; la representació d’Els Pastorets; la creació de l’Orfeó Mataroní o la fundació de l’equip de bàsquet de la Unió Esportiva La Gàbia.