Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional de la Música se celebrarà al carrer amb grups de la comarca i les escoles de música de Mataró

Escoltar

El Dia Internacional de la Música se celebrarà al carrer amb grups de la comarca i les escoles de música de Mataró

Hi haurà una cantata i concerts a la plaça de Santa Anna i al Teatre Monumental

L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i el Col·lectius de Músics del Maresme han organitzat conjuntament, per cinquè any consecutiu, la celebració del Dia Internacional de la Música que tindrà lloc el dissabte 19 de juny des de les 11 h fins a la matinada. En aquesta edició hi participaran 25 grups de diferents estils com el rock, hip-hop, jazz, pop, música d’autor o heavy. Els grups es distribuiran en 3 escenaris: 2 a la plaça de Santa Anna i 1 davant l’Ajuntament.


 

A les 11 del matí hi haurà dues tandes de concerts: per una banda el de les escoles de música de la ciutat que actuaran a la plaça Santa Anna i per altra a l’escenari de davant l’Ajuntament actuaran els grups del Col·lectiu de Músics del Maresme en format acústic. Les escoles participants són l’Escola de Música El Carreró, l’Escola de Música Imma Planas, l’Aula de Música Masafrets i l’Escola Municipal de Música de Mataró. Aquestes oferiran un recital amb els grups de combo de cada escola.

 

A partir de les 16 h hi haurà activitat ininterrompuda en els tres escenaris amb els concerts dels grups del Col·lectiu de Músics del Maresme.

 

 

Més música el divendres i el diumenge

 

A banda de les actuacions del dissabte, el divendres 18 de juny a les 11 h al Parc Central hi haurà la cantata “Fem sonar les musiquetes: canten els més xics” amb la participació de les escoles El Turó, Maria Mercè Marçal i Germanes Bertomeu, en un projecte de la Casa de la Música Popular. I a les 22.30 h a la plaça de Santa Anna hi haurà el concert de l’Orquestra Mitjanit en un acte de celebració del 125è aniversari del Centre Catòlic de Mataró.

 

I per als amants de les orquestres clàssiques, la seva cita serà diumenge 20 de juny amb el concert a càrrec de La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya que es podrà veure a les 19 h al Teatre Monumental. La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, integrada per La Principal de la Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, presenta per primera vegada un repertori d’obres emblemàtiques de la música catalana. Interpretaran peces que van des de “L’hereu Riera” fins al “Boig per tu” de Sau.