Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Shakespeare s’instal·la al centre de Mataró

Escoltar

El Festival Shakespeare s’instal·la al centre de Mataró

Tindrà lloc del 13 al 18 de juliol a diferents indrets

El Festival Shakespeare celebrarà la vuitena edició del 13 al 18 de juliol de 2010. La novetat d’aquesta any és el canvi d’ubicació del certamen que programa moltes de les representacions a la Basílica de Santa Maria. El Festival, en el seu tercer any a Mataró, pretén apropar Shakespeare a tothom amb un programa on s’hi pot trobar teatre, música i dansa i un seguit d’activitats paral·leles. Enguany s’ha creat el I Premi Festival Shakespeare.


 

El Festival Shakespeare està organitzat per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i la Fundació Festival Shakespeare i compta amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

El pressupost del certamen és aquest any de 225.000 € dels quals 70.000 € més les infraestructures els aporta l’IMAC.

 

Pel que fa als indrets, el VIII Festival Shakespeare recorrerà diferents emplaçaments: la Basílica de Santa Maria (Hort del Campaner, Hort del Rector, Capella dels Dolors i Capella del Roser), Teatre Monumental, Llibreria Robafaves, Ca l’Arenas, Can Xalant, Aula de Teatre i diferents aparadors de botigues del centre.

 

En aquesta edició també s’ha canviat la imatge del festival, la dissenyadora mataronina Regina Puig ha presentat un cartell basat en la figura de l’escriptor William Shakespeare.

 

 

Caràcter internacional de la programació

 

El cartell de la vuitena edició està encapçalat per Irina Brook. La filla de Peter Brook també va ser una de les apostes de la darrera edició, confirmant així el caràcter marcadament internacional del festival, que mostrarà el nou muntatge de la directora. “Tempête”és una nova versió de l’adaptació de Jean-Claude Carrière de l’obra “La Tempestat” de Shakespeare. El festival acollirà l’estrena estatal del muntatge, que va néixer el gener de 2010.

 

El Festival Shakespeare oferirà a més algunes revisions dels grans clàssics dels dramaturgs, com un “Hamlet” del director lituà Oskaras Korsunovas. La companyia argentina El Chonchón amb un “Juan Romeo y Julieta María” (teatre familiar) i un “King Lear” amb Anna Mele de Turkmenistan, completen el programa internacional. Al seu costat hi haurà altres propostes de creadors més propers, com “Próspero sueña Julieta” de José Sanchis Sinisterra o el concert de Dani Nel·lo dirigit per Carme Portaceli.

 

La participació mataronina anirà a càrrec del Cor Ciutat de Mataró que oferirà un recital  basat en “El somni d’una nit de primavera”.

 

 

Activitats paral·leles

 

El programa del Festival Shakespeare també incorpora activitats paral·leles i complementàries com ara dues presentacions de llibres; una conferència a l’entorn de la música en l’època de Willliam Shakespeare que anirà a càrrec del músic mataroní Joan Vives; i cursos i tallers de teatre.

 

 

I Premi Festival Shakespeare

 

En aquests vuitena edició, el Festival Shakespeare inicia un premi anual de dramatúrgia a partir de l’obra de Willliam Shakespeare, un concurs adreçat a dramaturgs en llengua catalana. L’obra guanyadora serà publicada per Arola Editors i dotada econòmicament en 8.000 € com a base per a la producció teatral del text que s’estrenarà dins la programació del festival de l’any següent.

 

El termini d’admissió de les obres és el 31 de novembre de 2010. L’obra guanyadora i el nom de l’autor es faran públics el 14 de gener de 2011.

 

 

Preus i venda d’entrades

 

Hi ha espectacles de 22 €, 18 € i 8 €, i a més hi ha 3 representacions gratuïtes: “Cites amb Shakespeare” de la companyia A4MANS, “Romeu i Julieta” de Waltzing Teatre, “La comèdia dels errors” de Parking Shakespeare. També es pot comprar un abonament per a 3 espectacles al preu de 50 €.

 

Es poden adquirir les entrades a través de Tel·entrada de Caixa Catalunya, a les taquilles del festival (1 hora i 30 minuts abans de cada espectacle), a l’IMAC (carrer de Sant Josep, 9). Tenen descomptes els jubilats i Carnet Blau, estudiants, Club TR3SC, grups de més de 12 persones, socis del Teatre Lliure i de la Xarxa de biblioteques.

 

 

Un festival de referència a nivell europeu

 

El Festival Shakespeare va néixer el 2003 amb la voluntat artística de produir i exhibir espectacles inspirats per la figura de William Shakespeare, a més de proposar activitats paral·leles lligades a la seva producció literària i dramàtica. És l’únic certamen a Espanya dedicat al dramaturg anglès i des del seu naixement ha anat enfortint-se i ampliant les col·laboracions amb altres certàmens teatrals internacionals, esdevenint un festival de referència a nivell europeu. Des del 2009 forma part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare.