Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El futur Centre Local de Dades de Nova Generació rep una subvenció de 738.798 € en el marc del Fons FEDER

Escoltar

El futur Centre Local de Dades de Nova Generació rep una subvenció de 738.798 € en el marc del Fons FEDER

Aquest centre s’ubicarà en el TecnoCampus Mataró-Maresme

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 738.708 € per al desenvolupament del Centre Local de Dades de Nova Generació en el marc de la convocatòria 2010 del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER), destinat al desenvolupament de l’economia del coneixement, la innovació i el desenvolupament empresarial. El cost total del projecte, que s’instal·larà a la seu del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, és de 984.944 €.


 

La convocatòria de 2010 està cofinançada pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i també per la Diputació de Barcelona. El finançament per part del Fons FEDER és de 492.472 € i el de la Diputació és de 246.236 €.

 

 

Centre Local de Dades de Nova Generació

 

L’objectiu del projecte és la construcció d’un Centre Local de Dades de Nova Generació (Data Center) per a la ubicació de les infraestructures necessàries per a la provisió de serveis d’informació, gestió de dades i telecomunicacions de l’Ajuntament així com per oferir aquests serveis a empreses i institucions del territori. El Data Center s’ubicarà en el parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, concretament en el soterrani de 100 m2 del TCM3, i disposarà dels següents serveis:

 

-         Serveis de telecomunicacions i veu de darrera generació que permetrà a les Petites i Mitjanes Empreses (PIMEs), als emprenedors i a les petites administracions locals disposar de solucions i serveis avançats de forma competitiva i en la proximitat del territori.

-         Serveis empresarials per oferir plataformes tecnològiques per al desenvolupament i creixement del negoci.

-         Serveis d’allotjament de servidors corporatius en una infraestructura de qualitat i amb la màxima connectivitat a la xarxa a través de fibra òptica.

 

El projecte, que oferirà allotjament a prop de 75 empreses, serà el primer de la seva categoria en el territori i oferirà solucions i serveis tecnològics i de negoci que fins ara s’havien de contractar a Barcelona, com a lloc més proper.

 

El calendari previst d’execució del projecte és de dos anys: s’iniciarà l’any vinent i es podria posar en funcionament durant el primer semestre de l’any 2013.

 

La ubicació del Data Center en el parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme permetrà crear sinergies entre els centres universitaris, les administracions, les empreses, els emprenedors i els ciutadans que en facin ús.