Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El interessats ja poden presentar les sol·licituds d’ajuts per a obres de rehabilitació

Escoltar

El interessats ja poden presentar les sol·licituds d’ajuts per a obres de rehabilitació

Els ciutadans interessats en fer obres de rehabilitació d'un edifici o d'un habitatge poden demanar, fins al 21 de juny, els ajuts que gestiona l'empresa pública municipal Prohabitatge Mataró, SA, oferts pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.


 

Les subvencions poden ser d'un màxim de 8.400 €, si es tracta de la rehabilitació d'un habitatge, i d'un màxim de 7.200 € per habitatge o local, en el cas de la rehabilitació d'edificis.

 

 

Rehabilitació d'habitatges

 

Poden optar als ajuts de rehabilitació les persones o entitats promotores de les obres de rehabilitació que siguin propietàries, usufructuàries, llogateres o usuàries dels edificis d’ús residencial en la seva condició de titulars d’habitatges per a la rehabilitació d’interiors o bé titulars d’edificis d’un sol habitatge per a la rehabilitació d’elements que formin part de l’edifici o de l’interior de l’habitatge.

 

Abans de fer les obres per posar al dia un habitatge, és imprescindible haver passat l’avaluació tècnica prèvia per a la justificació de la necessitat i idoneïtat de l’actuació i disposar del resultat favorable d’aquesta avaluació.

 

S'entén com a rehabilitació d'un habitatge, les reparacions d'un pis o d'una casa destinades a residència habitual i permanent. Es poden demanar diferents subvencions, que són compatibles entre sí i poden ser acumulables, segons el tipus d'obra a realitzar:

 

- Obres per assolir les condicions d’habitabilitat en habitatges usats (el 40 % del pressupost protegit).

 

- Actuacions destinades a facilitar la mobilitat a l’interior de l’habitatge (el 40 % del pressupost protegit).

 

- Adequació d’instal·lacions d'aigua, gas, electricitat, protecció del foc, sanejament i telecomunicacions (el 25 % del pressupost protegit).

 

- Millora de l'aïllament tèrmic i/o acústic adaptant els habitatges als paràmetres que exigeix la normativa vigent (fins a un 40% del pressupost protegit segons l’actuació).

 

 

Rehabilitació d’edificis

 

Poden optar als ajuts a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial les comunitats de propietaris i els titulars d’edificis d’habitatges d’ús residencial per a la rehabilitació d’elements comuns de l’edifici.

 

Es poden demanar diferents subvencions per a la rehabilitació d’edificis que són compatibles entre sí i poden ser acumulables:

 

- Subvencions per a obres de rehabilitació de patologies: estructurals, deficiències constructives, de reparació d’elements en situació de risc (fins a un 50% del pressupost protegit segons l’actuació).

 

- Subvencions per a obres per facilitar les condicions d’accessibilitat (fins a un 60% del pressupost protegit segons l’actuació).

 

- Subvencions per a les instal·lacions comunitàries (el 40% del pressupost protegit).

 

- Subvencions per a obres de millora de la sostenibilitat, eficiència i rehabilitació energètica (fins a un 60% del pressupost protegit segons l’actuació).

 

 

 

Presentació de sol·licituds

 

El termini de presentació de sol·licituds finalitzar el proper 21 de juny.

 

La informació i els impresos de sol·licitud es poden obtenir a les oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament, als centres cívics, al telèfon d'atenció ciutadana 010, a les oficines de la societat municipal Prohabitatge Mataró, o bé al web:

www.grup-pumsa.cat

 

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir a Prohabitatge Mataró, o bé descarregar-los al web www.grup-pumsa.cat.

 

Per a la tramitació, cal adreçar-se a les mateixes oficines de Prohabitatge Mataró (carrer de Pablo Iglesias, 63, 1a planta, despatx 5) en horari de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 18.30 h, divendres de 9 a 14 h. (A partir de l’1 de juny, de dilluns a divendres de 9 a 14 h).