Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat municipal de la plaça de Cuba rep una mitjana de 20.000 persones setmanals

Escoltar

El Mercat municipal de la plaça de Cuba rep una mitjana de 20.000 persones setmanals

1.991 persones han participat en 51 activitats programades des de la reforma



L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha obtingut dades d’afluència al Mercat de la plaça de Cuba gràcies al comptador d’entrades instal·lat arran de la reforma del mercat inaugurada el passat 18 de maig. El sistema registra totes les entrades de persones per les 4 portes del mercat, i en permet fer l’anàlisi per franges horàries. 




Les primeres dades analitzades comprenen el període entre el 20 de setembre, data en què es va posar en funcionament el sistema, i el 7 de novembre. Els resultats indiquen que en el citat període s’han registrat 120.460 entrades. La mitjana per setmanes és de 20.076.




Pel que fa a l’evolució per dies, els indicadors mostren una línia creixent de dilluns a dissabte, essent els dilluns el dia amb menys afluència i el dissabte el dia que registra el major nombre d’entrades.






Franges horàries


L’anàlisi de les dades indica entre d’altres aspectes que per exemple, de dilluns a divendres, l’activitat registrada és mínima fins a les 08.00 h, moment en què es comença a notar un increment de forma progressiva fins a arribar a la màxima afluència que es registra entre les 10.00 i les 13.00 h.




A la tarda, l’activitat és baixa fins a les 17.00 h i el pic d’afluència es produeix entre les 18.00 i les 20.00 h. Els dissabtes, l’afluència de públic s’incrementa progressivament a partir de les 07.00 h del matí.




Per franges de matí i tarda es desprèn que de dilluns a divendres el 62,92% d’entrades es registren entre les 08.00 h i les 14.00 h i el 23,33% entre les17.00 h i les 21.00 h. La resta es reparteix en les franges restants.




D’altra banda, un 81,92% de les entrades de persones registrades en dissabte es reben entre les 08.00 h i les 14.00h. A la tarda, el mercat pròpiament resta tancat, excepte l’accés al supermercat Bon Preu, per la qual cosa es registren una mitjana de 562 entrades en la franja horària de les 15.00 h a les 21.00 h.





1.991 persones han participat en les 51 activitats organitzades


Amb la reforma s’ha pogut atreure al mercat, a més del públic que diàriament hi entra, un nombre de persones que han assistit a les activitats que tenen lloc en els espais de dinamització (espai e-Àgora, expo espai, espai joc i espai demo).





Concretament 1.991 persones han participat en les 51 activitats que s’han dut a terme en el marc de la programació d’aquests espais des del passat 18 de maig, data d’inauguració del mercat, fins finals de setembre.




L’objectiu d’aquests espais és oferir nous serveis als usuaris del mercat, promoure la interrelació social i complementar l’oferta del mercat amb activitats que promoguin el coneixement i difusió dels productes alimentaris, la salut i la restauració.




La programació d’aquests espais inclou un gran ventall d’activitats que s’adrecen a públics ben diferenciats: demostracions de cuina, tast de vins, tallers de cuina per als més petits, xerrades sobre salut i nutrició, conferències, xocolatada popular, cursos d’iniciació al tast de cerveses, contes per a infants i adults, etc.




Aquests espais també han estat utilitzats per diverses entitats de la ciutat on han realitzat reunions, presentacions i conferències.




A més, l’Associació de Venedors del Mercat de la Paça de Cuba ofereix als seus clients el servei de monitoratge d’infants de 3 i 10 anys en l’espai joc. Els infants, sota la supervisió del personal de l’empresa mataronina Artijoc, tenen a la seva disposició jocs educatius amb temàtica de mercat. El servei de monitoratge s’ofereix els divendres de 17.30 h a 19.30h i els dissabtes de 10.00 a 13.00 h.




Quant a les exposicions programades al llarg d’aquests mesos, l’expo espai n’ha acollit 4:


• El mercat de la Plaça de Cuba, una història singular.

• La volta al món en 15 mercats.

• Els mercats són una altra història.

• El comerç just, una iniciativa per al desenvolupament.




Davant la resposta que estan tenint les activitats de dinamització, l’IMPEM i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, han organitzat durant els mesos d’octubre i novembre, un programa de demostracions de cuina a càrrec de 10 restaurants de la comarca. El tret de sortida d’aquesta mostra va tenir lloc el dimecres 13 d’octubre amb la demostració de cuina i xerrada sobre bolets a càrrec del restaurador Salvador Mateu, del restaurant Les Ginesteres d’Argentona.




Els restaurants Sangiovese, Montalmar, Spla, Flor de Cera, Hostal de la Plaça, Vil·la Minerva, La Cuisine, Salmaia i Iluro, també participen en aquestes demostracions.