Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El planejament urbanístic de l’àmbit Joan Maragall – ronda de Ramon Turró rep el vistiplau definitiu de la Generalitat

Escoltar

El planejament urbanístic de l’àmbit Joan Maragall – ronda de Ramon Turró rep el vistiplau definitiu de la Generalitat

Preveu l’Escola Bressol El Molí de Vent, una escola de primària i habitatge públic

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, va aprovar definitivament el passat 10 d’abril el planejament urbanístic impulsat per l’Ajuntament a l’àmbit del carrer de Joan Maragall – ronda de Ramon Turró, on es preveuen equipaments educatius i habitatge dotacional.

 

L’acord va ser informat dimarts passat, 27 d’abril, a la Comissió Informativa de Serveis Territorials de l’Ajuntament.

 

La modificació del Pla General d’Ordenació ara aprovada definitivament afecta als terrenys compresos entre el carrer de Joan Maragall, l’escola dels Salesians, la urbanització de Sant Salvador i la ronda de Ramon Turró, amb una superfície de 28.804 m². El planejament preveu la construcció de l’Escola Bressol El Molí de Vent, una nova escola de primària, habitatge públic dotacional i un aparcament privat.

 

En concret, es construiran 31 habitatges dotacionals públics repartits en dos edificis, amb un aparcament soterrat amb capacitat per a 85 places que també donarà servei als veïns de la zona. L’Escola Bressol El Molí de Vent es construirà al local en planta baixa d’un dels dos edificis i ocuparà 1.500 m².

 

El carrer de Joan Maragall passarà de tenir 9 a 17 metres d’ample, de manera que es podrà habilitar una zona d’aparcament en semibateria.

 

També es preveu la futura construcció d’una escola de primària, entre les instal·lacions de l’escola Salesians i la ronda de Ramon Turró. Ocuparà 10.593 m² de sòl i tindrà un sostre màxim edificable de 5000 m². El nou planejament preveu la possibilitat opcional de construir en el futur una passera de connexió del centre educatiu amb el parc de Roques Albes, elevada sobre la ronda de Ramon Turró.

 

Per últim, el planejament permet la construcció d’un aparcament de 500 places al subsòl del camp de futbol dels Salesians, en sòls privats, amb l’obligació de mantenir en superfície les activitats pròpies d’un equipament docent. L’àmbit inclou, així mateix, 3.129 m² d’espais lliures.