Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple referma el seu suport a la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni

Escoltar

El Ple referma el seu suport a la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni

El Ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada de forma conjunta per tots els grups municipals en què expressen el suport incondicional per tal d’aconseguir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) subscrits per 189 estats en la Declaració del Mil·lenni de l’any 2000. El Ple ja es va adherir a aquesta declaració l’any 2005.



El text íntegre de la declaració és el següent:


“ L’any 2010 és una data clau per a la lluita contra la pobresa i la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). Subscrits per 189 estats membres de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) en la Declaració del Mil·lenni de l’any 2000, els ODM representen un compromís històric i un veritable full de ruta en la lluita contra la pobresa.



A cinc anys del termini fixat per la Comunitat Internacional per assolir aquests objectius, i malgrat que en els últims anys s’han realitzat gran avenços, de no corregir-se certes tendències actuals, el seu compliment és encara incert. El context actual de crisi amenaça a més amb paralitzar o fins i tot revertir alguns progressos.

 

Per això el Secretari General de les Nacions Unides ha convocat per als dies 20, 21 i 22 de setembre una Cimera de caps d’Estat i de Govern dedicada als ODM en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York. La finalitat de la cimera és avaluar els èxits, fracassos i reptes pendents en la lluita contra la pobresa extrema al món; així com acordar plans de rescat per accelerar el progrés en compliment dels ODM el 2015.

 

L’Ajuntament de Mataró està decidit a què els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni siguin assolits, tal i com ja va manifestar en l’acord d’adhesió a la declaració dels governs locals pels ODM de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat en el Ple de 8 de setembre de 2005.

 

Volem tornar a demostrar el nostre suport incondicional de la forma següent:

 

- Prioritzant els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni: eradicar la pobresa i la fam, assolir l’educació primària universal, promoure la igualtat de gènere, reduir la mortalitat infantil, millorar la salut materna, combatre el VIH/SIDA, garantir un medi ambient sostenible i crear una aliança mundial per al desenvolupament, assegurant que els països rics donen major i millor ajuda, redueixin el deute i millorin les oportunitats de comerç dels països més pobres;

 

- Recalcant el paper prioritari dels Governs Locals en la promoció dels ODM;

- Subratllant la necessitat d’accions de sensibilització ciutadana per assolir els vuit Objectius l’any 2015;

 

- Sensibilitzant sobre el fet que els vol expressar el reconeixement Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni requereixen compromisos de la societat en el seu conjunt.



Per tot això, l’Ajuntament de Mataró, ACORDA sol·licitar al Govern Central:

 

1.- Que adopti una posició ferma a la Cimera de les Nacions Unides a Nova York que tindrà lloc del 20 al 22 de setembre de 2010, i presenti un pla de rescat ambiciós, que inclogui mesures concretes per accelerar el compliment dels ODM en el període 2010-2015.

 

2.- Que estableixi un calendari amb terminis vinculants per augmentar l’ajuda al desenvolupament i millorar la seva eficàcia.

 

3.- Comunicar aquests acords a la Secretaría de Estado de Cooperación Internacional i a l’Associació de les Nacions Unides a Catalunya."