Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “A Mataró comptem tots!” portarà aquesta nit uns 200 voluntaris als carrers de la ciutat

Escoltar

El projecte “A Mataró comptem tots!” portarà aquesta nit uns 200 voluntaris als carrers de la ciutat

Es farà un recompte de les persones sense sostre per obtenir-ne informació

El projecte “A Mataró comptem tots!” portarà aquesta nit als carrers de Mataró un equip d’uns 200 voluntaris per fer un recompte de les persones que dormen al carrer. Es tracta d’un projecte d’investigació social i sensibilització ciutadana entorn a les persones sense sostre organitzat per l’equip de Promoció Social de l’Ajuntament de Mataró i la Taula de Promoció Social. El projecte s’emmarca dins del Pla Local d’Inclusió Social (PLICS) de Mataró i el Pla de Promoció Social 2006–2010.L’objectiu fonamental del projecte és obtenir dades sobre el nombre i perfil de les persones sense sostre que una nit determinada romanen a Mataró per, d’aquesta manera millorar-ne els recursos, l’eficàcia i la coordinació dels agents socials implicats a l’hora d’atendre aquestes persones. L’acció pretén també sensibilitzar i implicar la ciutadania en la lluita contra l’exclusió social, potenciant el voluntariat.La preparació del projecte ha constat de tres fases:


 - Fase prèvia: les tasques de preparació prèvia han comprès la difusió del projecte, les inscripcions i el disseny dels equips de voluntaris i l’elaboració dels mapes i itineraris a seguir.

 

- Recompte: la fase del recompte, que té lloc avui, començarà amb la recepció, formació, entrega de materials als voluntaris i sopar. A les 23 h s’iniciarà el recompte pròpiament dit per les zones assignades. Els equips de voluntaris recorreran els carrers i recaptaran la informació de les persones sense sostre que trobin durant el recorregut. Posteriorment entregaran la documentació amb la informació recopilada per a la seva posterior anàlisi. La jornada acabarà amb una xocolatada a les 2.00 h a la seu central del recompte que estarà a les instal·lacions de la Creu Roja al carrer de l’Energia, 11. A tots els participants se’ls lliurarà un diploma que acreditarà la seva participació.

 

- Anàlisi: en dies posteriors tindrà lloc la fase d’anàlisi que consistirà en el tractament de les dades recollides, l’elaboració d’un informe final conjuntament entre el Servei d’Estudis i Planificació i l’equip de Promoció Social, una sessió d’agraïments i de devolució de dades als participants i finalment una sessió plenària de la Taula de Promoció Social on es presentaran els resultats obtinguts.