Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El recinte del parc Central estarà tancat fins dilluns per comprovar l’estat de l’arbrat després del temporal

Escoltar

El recinte del parc Central estarà tancat fins dilluns per comprovar l’estat de l’arbrat després del temporal

L’Ajuntament atén 211 incidències a tota la ciutat a causa del fort vent

El recinte antic del parc Central estarà tancat durant tot el cap de setmana com a mesura de seguretat fins que el Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament comprovi l’estat dels arbres. A causa del fort temporal, l’Ajuntament ja va tancar ahir a la nit els accessos a aquesta zona verda per evitar riscos per als vianants. A Mataró es van registrar cops de vent de prop de 100 km/hora.

 

El Servei de Protecció Civil va activar ahir al vespre el Pla Bàsic d’Emergències Municipal en fase d’alerta, i avui a les 13.50 hores s’ha desactivat l’alerta.

 

En total, entre la Policia Local i els diferents serveis de l’Ajuntament implicats s’ha atès fins ara 211 incidències provocades pel vent, sobretot per retirar branques i arbres caiguts. Per tipologies, les incidències més destacades han estat les següents:

 

 

Afectacions a l’arbrat

 

Des d’ahir a la tarda i fins aquest matí s’han realitzat actuacions per resoldre 103 incidències a causa de la caiguda de branques o d’arbres que han resultat afectats pel vent. Alguns arbres han provocat desperfectes en vehicles que estaven aparcats.

 

Les principals pèrdues pel que fa a l’arbrat són un cedre inclòs al Catàleg d’arbres i arbredes exemplars i un eucaliptus, ambdós al parc Central. L’eucaliptus ha caigut sobre el Casal Municipal de la Gent Gran del Parc, per la qual cosa s’estan valorant els desperfectes ocasionats en aquest equipament.

 

 

Afectacions al mobiliari urbà

 

El vent també ha fet caure senyals de trànsit (Via Sèrgia, passeig Marítim i carrer de Galícia, entre d’altres), fanals i tanques publicitàries (carrer d’Estrasburg, torrent de les Piques). Al carrer de Galícia, la caiguda ahir a la tarda d’un fanal que va quedar tombat creuant la calçada va obligar a tallar la circulació durant dues hores i mitja.

 

El vent també ha mogut contenidors de recollida dels residus i 13 semàfors han resultat danyats (avinguda del Maresme, Via Europa i ronda de Rafael Estrany, entre d’altres).

 

 

Afectacions als serveis

 

Pel que fa als serveis, el vent també ha despenjat cables elèctrics (carrer d’Argentona, carrer de la Trinitat i carrer del Parc, entre d’altres) i de telefonia (carrer de Pascual Madoz). Aquestes incidències han estat ateses per les companyies de serveis.

 

També hi ha hagut incidències a l’enllumenat públic que ja han quedat resoltes. Als voltants de la plaça de Joan Fiveller el subministrament va quedar interromput ahir a la tarda.

 

 

Afectacions a les instal·lacions esportives

 

Pel que fa a les instal·lacions esportives, entre les incidències registrades hi ha la caiguda d’una tanca del Camp Municipal de Futbol de La Llàntia, i una altra tanca tombada al Camp Municipal de Futbol del Pla d’en Boet. El vent també va desplaçar un mòdul de serveis del Circuit Municipal de Cros, que va quedar tombat al Camí dels Contrabandistes.

 

Al Camp Municipal d’Esports es van haver de retirar unes tanques i pancartes que podien suposar perill per als vianants. També van caure uns vidres de la façana del Poliesportiu Municipal Jaume Parera i León.

 

 

Altres actuacions

 

La Policia Local i el Servei de Manteniment i Serveis han actuat també per resoldre altres incidències, com la caiguda d’elements de façana d’alguns edificis, d’antenes, tanques i bastides d’obra.

 

Segons la primera valoració efectuada, els danys ocasionats pel vent pel que fa al mobiliari urbà, arbrat i instal·lacions municipals tindran un cost superior als 214.000 €, entre el cost de les actuacions d’urgència realitzades per retirar els elements dipositats al carrer i la reposició dels elements que siguin necessaris. Només pel que fa a l’arbrat, s’ha calculat que els danys superen els 101.000 €.