Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Monumental reobre les portes per acollir la nova temporada estable de teatre i dansa

Escoltar

El Teatre Monumental reobre les portes per acollir la nova temporada estable de teatre i dansa

La programació inclou també música, cinema i activitats familiars

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, ha presentat avui en roda de premsa la nova temporada estable de teatre i dansa, així com la resta de propostes programades entre els mesos d’abril i juny. Posteriorment ha realitzat una visita a les obres de remodelació que s’han realitzat al Teatre Monumental que obrirà de nou les portes al públic el diumenge 11 d’abril.


 


La nova temporada

 

Els mesos d’abril, maig i juny el teatre oferirà les obres de la temporada estable de teatre i dansa, del Butaka Teatre Jove, dels espectacles infantils de Xarxa, de la Mostra de Teatre Juvenil, concerts en família, així com diferents concerts de música de grups de la ciutat, la temporada de cinema i una retransmissió d’òpera a través de l’anella cultural, entre altres activitats.

 

Les principals propostes són les següents:

 

Música

 

El primer espectacle que es podrà veure al Teatre Monumental serà el concert dels mataronins Gospelsons l’11 d’abril a les 19.00 hores, que sota la direcció de Ramon Escalé oferiran un recital de música espiritual negra. El dissabte 22 de maig, a les 18.00 hores, serà el torn de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme; i el diumenge 20 de juny a les 19.00 hores actuaran la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, formada per La Principal de La Bisbal i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

 

El dimecres 21 d’abril els amants de l’òpera podran gaudir de l’obra de W.A. Mozart “El rapte en el serrall” que es representarà al Liceu i es podrà veure retransmès en directe al Teatre Monumental, en gran qualitat d’imatge, gràcies al projecte Anella cultural, totalment gratuït.

 

Teatre i dansa

 

La programació de la Temporada estable de teatre i dansa inclou tres propostes. El 17 d’abril s’iniciarà amb la reconeguda per la crítica i públic “Nixon-Frost, unplugged” dirigida per Àlex Rigola i sota la producció del Teatre Lliure. Amb actors de la talla de Lluís Marco, Andreu Benito i Joan Carreras, l’obra trasllada els espectadors als Estats Units de 77, quan el president Richard Nixon cedeix una sèrie d’entrevistes al periodista David Frost i aquest el posa contra les cordes pel cas Watergate.

 

El 24 d’abril serà el torn del nou espectacle d’IT Dansa, “3 coreografies: Sechs Tänze, I like five i Minus16”. Aquest espectacle, dirigit per Chaterine Allard, s’ha pogut veure darrerament al Gran Teatre del Liceu. La Temporada s’acabarà el 7 de maig amb l’històric musical “Nit de Sant Joan” a càrrec dels Dagoll Dagom i que es podrà veure a Mataró 30 anys després. Les tres obres començaran a les 21.00 hores i com és habitual a les 19.00 hores es farà el “cafè amb” amb membres de la companyia per tal d’introduir als espectadors en l’obra que després veuran.

 

Pel que fa a la nova temporada del Butaka Teatre Jove, en aquest cas s’oferiran 3 obres. L’1 de maig, a les 20.00 hores, serà el torn d’“Epic” de la Cia Tapeplas, un espectacle dirigit per Sharon Lavi i que combina l’estil tap dance amb música en directe. El 15 de maig hi haurà sessió doble de programació dirigida als joves, començant a les 18:30 hores, per l’espectacle de carrer “Residual Gurus” de la Cia. Karam i més tard, a les 20.00 hores, el hip hop dels D’Block The On Stage Company a “Romero + Julieta”, el clàssic Romeu i Julieta en una versió de dansa urbana i amb música en directe.

 

Activitats familiars

 

Aquesta primavera també tornen les activitats familiars. És el cas dels concerts en família amb l’espectacle “Fem sonar les musiquetes”, diumenge 9 de maig a les 12.00 hores. Aquest concert, organitzat conjuntament amb la Casa de la Música Popular, anirà acompanyat d’un taller familiar previ en el qual es prepararan algunes peces del repertori perquè els pares i fills puguin participar a l’actuació.

 

El 29 de maig a les 18.00 hores, i el 30 de maig a les 12.00 i les 18.00 hores, serà el torn dels ja tradicionals concerts de Cantània, en els quals els alumnes de 20 escoles de la ciutat pugen a l’escenari per interpretar una cantata que han treballat durant tot l’any i amb músics en directe. Enguany s’interpretarà la cantata “La Balada del Retorn” escrita per Rosa Regàs i tracta el tema de l’exili, que va lligat amb la temàtica de la programació “Art i guerra” del Centre d’Art Ca l’Arenas del Museu de Mataró.

 

Cinema

 

El teatre i la música no seran, però, els únics que ocuparan el Monumental durant aquests mesos, ja que el cinema també hi prendrà part important gràcies a la temporada estable que comença el 15 d’abril, amb pel·lícules en versió original cada dijous i el 2n i 4t diumenge de mes. La primera pel·lícula que es podrà veure és “La cinta blanca” dirigida per Michael Haneke i que entre els molts premis que ha rebut hi ha el Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa. 

 

La venda d’entrades per als diferents espectacles es pot fer a partir del 9 d’abril de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores, i de dimecres a divendres de 18.00 a 20.00 hores a les oficines de l’IMAC (carrer de Sant Josep, 9). També es poden adquirir al mateix teatre a partir d’una hora abans de l’espectacle.

 

  

Millora de l’acústica de la sala

 

L’estrena de la nova temporada permetrà als espectadors gaudir ja d’algunes de les millores que s’han dut a terme durant aquest mesos. Concretament la millora de les condicions acústiques de la sala. Entre altres actuacions, s’ha construït una nova visera a la barana de l’amfiteatre que col·labora en la reflexió dels aguts cap al fons de platea i evita els retorns cap a la sala, i s’ha substituït el cel ras de guix per plaques reflectants i absorbents per eliminar les vibracions. També s’han fet millores en la climatització de la sala. Les obres, que ha efectuat l’empresa Aicomar, han tingut un cost de 166.158,51 €.

 



Millora del vestíbul

 

A més de la millora acústica, també s’han realitzat obres destinades fonamentalment a millorar l’accessibilitat al teatre i a rehabilitar el vestíbul. Aquestes actuacions han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local. Durant el 2009 s’ha dut a terme la primera fase de les obres de millora de les condicions del vestíbul. Les obres han estat executades per l’empresa Dentell, han tingut un cost de 200.000 €.

 

Durant el 2010 es durà a terme la segona fase de les obres, a càrrec del a càrrec del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local que consistiran entre d’altres actuacions en la col·locació d’una pantalla de leds per a retolació de façana, que projectarà imatges i dades dels espectacles amb el mínim consum energètic.

 

Les obres s’han adjudicat a l’empresa constructora per NIETOS DE GARCÍA CANO, SL per un import de 111.742,92 €, al qual s’haurà d’afegir 17.878,87 € en concepte de 16% d’IVA. Es preveu que els treballs puguin començar aquest mes. Tenen un termini d’execució d’1 mes.