Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tramvia número 3 ja està sanejat i es troba en fase de pintura abans de tornar a la plaça de Granollers

Escoltar

El tramvia número 3 ja està sanejat i es troba en fase de pintura abans de tornar a la plaça de Granollers

Un conveni amb Caixa Laietana preveu també restaurar el tramvia número 4

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, han visitat avui els treballs de restauració del tramvia número 3, que s’estan duent a terme segons el conveni de col·laboració signat el passat novembre entre l’Ajuntament i Caixa Laietana.

 

Segons l’acord, Caixa Laietana assumeix l’obligació de reparar el tramvia número 3, que es tornarà a ubicar a la plaça de Granollers, i realitzarà els treballs de manteniment preventiu i correctiu mentre sigui vigent el conveni. L’acord té una vigència de 20 anys a comptar des de la data en què el tramvia torni a la seva ubicació habitual.

 

El tramvia s’està reparant en un taller de Mataró. Els treballs els executa l’empresa Fabrés Serveis Integrals, que ja ha dut a terme el sanejament de l’estructura, ha substituït les peces de fusteria que estaven danyades i ha iniciat el procés de pintura.  Les antigues portes de fusta no es tornaran a col·locar i en el seu lloc s’hi posarà vidre.

 

Per part de l’Ajuntament, tal i com preveia el conveni, s’està redactant el projecte per refer el sistema de reg de la plaça de Granollers i evitar que la humitat malmeti el tramvia. Així mateix, l’Ajuntament es farà càrrec del sistema extern d’il·luminació.

 

 

Restauració del tramvia número 4

 

El conveni signat al novembre també preveu la reparació del tramvia número 4, segons un projecte que es va encarregar l’any 2002, i fer els treballs de manteniment preventiu i correctiu. Igual que el tramvia número 3, el vehicle és propietat de l’Ajuntament i formava part de l’antiga companyia que feia el recorregut Mataró – Argentona.

 

Està previst que aquest tramvia es pugui instal·lar en la intersecció de l’antiga carretera de Mataró a Argentona amb el complex esportiu El Sorrall.

 

Els treballs de reparació del tramvia número 3 s’estimen en 40.000 € i la restauració del número 4 en 139.564,53 €.