Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Tub Verd arriba al front de mar

Escoltar

El Tub Verd arriba al front de mar

Aquest any se subministraran uns 9 milions de kWh a Mataró

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha visitat avui dimecres les noves instal·lacions de Mataró Energia Sostenible (MESSA), situades a la carretera de Barcelona, número 92. El nou edifici, pel que fa a la seva part industrial, ja impulsa aigua freda per subministrar climatització centralitzada als nous edificis del front de mar connectats al Tub Verd. Està previst que a l’hivern també hi arribi l’aigua calenta per a la calefacció.

 

Així, des del mes de setembre el Tub Verd arriba ja a les escoles universitàries del TecnoCampus Mataró-Maresme i fins a 15.000 m2 d’oficines de l’edifici El Rengle de PUMSA. En total, amb les noves construccions situades al Rengle, se subministra l’any 2010 un total de 9 milions de kWh i s’evitarà enviar a l’atmosfera més de 1.300 tones de CO2. Per l’any 2011, gràcies a l’aprofitament del vapor, es preveu que l’estalvi d’emissions augmenti.

 

 

Una inversió total de 6,7 milions d’euros

 

L’arribada del Tub Verd a tot el sector del Rengle suposa una inversió per a MESSA de 6,7 milions d’euros, inclosa la producció d’aigua freda i calenta i la nau industrial corresponent. En aquest sentit, es preveu que enguany, a mig camí d’aprofitament de la nova instal·lació, ja es facturaran uns 2 milions d’euros, i s’espera que cap a 2011 ja s’arribin als 2,5 milions.

 

 

Més sobre el Tub Verd

 

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents a la ciutat i la cogeneració. Aquesta energia s’utilitza per a l’escalfament d’aigua d’ús domèstic i la climatització d’edificis. A causa de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara el petroli o el gas natural, el sistema innovador del Tub Verd és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a District Heating és molt popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.