Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Tub Verd protagonitza el Dia Internacional del Medi Ambient amb activitats als centres esportius on dóna servei

Escoltar

El Tub Verd protagonitza el Dia Internacional del Medi Ambient amb activitats als centres esportius on dóna servei

També s’ha organitzat una sortida per anar a veure ocells a les Cinc Sènies

Mataró acollirà la realització de diferents activitats amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient que se celebra el proper dissabte, 5 de juny. Enguany serà el principal protagonista el Tub Verd, la xarxa de distribució de calor i fred que aprofita l’energia disponible d’infraestructures ambientals a la ciutat i també la produïda per la cogeneració.

 

Mataró Energia Sostenible (MESSA) durà a terme diferents activitats als centres esportius que actualment estan connectats al Tub Verd, com són la Piscina Municipal, El Centre Esportiu El Sorrall i el Poliesportiu Teresa Maria Roca. Els actes comencen dissabte i s’allargaran durant la setmana vinent, i pretenen augmentar el coneixement del Tub Verd entre els seus usuaris. 

 

A les tres instal·lacions es podran veure durant la setmana cartells informatius relacionats amb el Tub Verd, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest projecte d’eficiència energètica als usuaris i perquè coneguin de primera mà el funcionament i els avantatges per a les instal·lacions, la ciutat de Mataró i el medi ambient.

 

 

Activitats per als infants

 

A més, hi haurà activitats lúdiques dirigides als més joves. En concret, una pallassa farà figures que simbolitzen el Tub Verd amb globus de colors. D’aquesta manera es pretén conscienciar els joves de la importància de tenir cura del medi ambient i que coneguin el funcionament innovador del Tub Verd a la ciutat.

 

Aquestes activitats lúdiques per als més petits s’iniciaran dissabte 5 de juny a la Piscina Municipal (d’11 a 13 hores), coincidint amb la jornada de portes obertes que hi té lloc amb motiu de la 9a edició de la Festa de l’Esport. La següent parada serà el Centre Esportiu Municipal El Sorrall, dilluns 7 de juny de 17 a 19 hores.

 

 

Ocells a les Cinc Sènies

 

D’altra banda, la Diputació de Barcelona organitza dissabte 5 dins del programa d’activitats de la Xarxa de Parcs Naturals i amb la col·laboració de l’Ajuntament una sortida per identificar ocells a les Cinc Sènies. Aquest espai agrari protegit és un dels indrets amb més riquesa ornitològica, tant en diversitat com en quantitat.

 

La sortida és gratuïta i oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. Cal dur calçat còmode per caminar, cantimplora amb aigua i es recomana l’ús de binocles. El recorregut és de 3 quilòmetres, durarà 3 hores i s’iniciarà a les 9 hores a l’entrada del camí de les Cinc Sènies. El passeig transcorrerà per la riera de Sant Simó, el torrent Forcat, el turó d’Onofre Arnau i de nou la riera de Sant Simó.