Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els artistes de Mataró tenen un nou espai a la xarxa per difondre els seus treballs

Escoltar

Els artistes de Mataró tenen un nou espai a la xarxa per difondre els seus treballs

La web estarà en funcionament a principis de febrer

 


El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, ha presentat avui un nou espai web adreçat als artistes de Mataró anomenat “L’espai dels artistes” (www.culturamataro.cat/mav). L’espai permetrà difondre la seva obra i estarà autogestionada per ells mateixos. Està previst que la web es posi en funcionament a principis de febrer.


 

Aquest projecte s’inclou en el programa ARTWORK’09 de la Diputació de Barcelona i està subvencionat pel programa de Projectes Innovadors i patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

“L’espai dels artistes” neix amb la voluntat de posar a disposició dels artistes una eina necessària per desenvolupar el seu treball: establir contactes i presentar la seva obra utilitzant els mitjans de comunicació i els canals de difusió que permet la xarxa.

 

Aquesta galeria virtual interactiva permet que l'artista que ho vulgui pugui difondre i actualitzar els seus treballs gratuïtament, tant en format àudio, vídeo o fotografies, així com el seu currículum, escrits i vincles amb altres webs, entre d’altres possibilitats i de manera autogestionada.

 

A través del programa ARTWORK’09 s’han subvencionat dos projectes més:

 

. Fotografia digital en els processos artístics dins el programa de Formació contínua per a artistes visuals. Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC).

 

. Zona intrusa 3: projecte cultural i educatiu itinerant als instituts de Mataró.

 

El projecte “L’espai dels artistes” ha estat subvencionat amb 6.770 €. El total de la subvenció per als tres projectes ha estat de 18.494,12 €.

 

 

Programa ARTWORK

 

El programa ARTWORK posa a l’abast dels joves professionals serveis relacionats amb la formació i capacitació professional, la gestió i el desenvolupament tecnològic i la promoció de l’oferta artística i cultural.

 

El programa, a més de Mataró, ha subvencionat una dotzena d’ajuntaments de la província de Barcelona: Calaf, Cornellà de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Prat de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

 

Tots els municipis participen amb diversos projectes, com el suport a les residències d’artistes als equipaments de creació, l’execució de projectes de nous creadors recolzats per entitats reconegudes o la creació de noves formes de difusió per a professionals del sector, com les xarxes generades a través d’Internet.