Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris de Mataró obren en horari especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Escoltar

Els cementiris de Mataró obren en horari especial amb motiu de la festivitat de Tots SantsEls dos cementiris municipals de Mataró van posar en marxa ahir un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants i els dies previs per tal d’atendre l’augment de visitants que es produeix en aquestes dates. Des d’ahir dimarts i fins el proper 2 de novembre, el Cementiri Municipal de Les Valls i el Cementiri Municipal dels Caputxins obren al públic de 8.00 a 18.00 h.Els servei d’informació al públic es reforça els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre en què s’atendrà tant a les oficines del Cementiri de Les Valls com a les oficines del Cementiri dels Caputxins. Les dues estaran obertes dissabte 30 i diumenge 31, de 8.30 a 14.00 h, i dilluns 1 de novembre de 9.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h.

 
Reforç de la mobilitat


Com cada any Mataró Bus també reforça el servei d’autobusos que arriben fins als cementiris. Els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre les línies 3 i 4 perllongaran el seu recorregut després de la parada de l’Hospital de Mataró per arribar fins al Cementiri de Les Valls (carrer de Galícia) durant les hores d’obertura d’aquest. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri. Per arribar al Cementiri dels Caputxins es recomana utilitzar les línies 1,2,3,4 i 6 de Mataró Bus, que tenen parades properes al mateix.Per afavorir els desplaçaments, l’Ajuntament també habilitarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles. Aquesta parada funcionarà de dijous 28 d’octubre a dilluns 1 de novembre, de 8.00 a 21.00 h.


Reforç del servei de neteja


Quant a la neteja es reforçarà el servei principalment pel que fa als lavabos durant els dies 31 en què es farà una neteja a les 8.00 h, i el dia 1, que es farà a les 8.00 h i a les 13.00 h; a més es revisarà la senyalització dels accessos i instal·lacions (entrades i sortides, lavabos) i s’augmentarà la presència del personal de la brigada dels cementiris, especialment el dia 1, en què hi haurà tot el personal disponible.
Quant als serveis dels cementiris, el d’incineració mantindrà l’horari normal el dia 1 de novembre, mentre que aquell dia se suspenen els serveis d’inhumació, exhumació i trasllat.


 


Com ja es tradicional també, als entorns dels dos cementiris s’instal·laran les parades de venda de flors. Enguany hi haurà 15 parades, 13 al Cementiri dels Caputxins i dues al de Les Valls.

Actuacions musicals


Com l’any passat està previst obrir la capella del Cementiri Municipal dels Caputxins per dur a terme una actuació musical, que tindrà lloc a les 11.00 h i anirà a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i de l’Escola de Música El Carreró.


Tercera fase de les obres de rehabilitació als Caputxins


Pel que fa al Cementiri Municipal dels Caputxins, aquesta setmana han finalitzat els treballs de la tercera fase de rehabilitació que han comprés actuacions d’una banda a les illes E, F, Cr i Dr amb 304 nínxols afectats, i d’una altra banda, a l’ampliació de llevant, l’antiga zona d’ampliació del cementiri, un zona en què hi ha 7.393 nínxols afectats.