Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els jocs interactius del Parc Central guanyen el premi “Columpio de Plata” al concurs d’ExpoAlcaldía 2010

Escoltar

Els jocs interactius del Parc Central guanyen el premi “Columpio de Plata” al concurs d’ExpoAlcaldía 2010

L’àrea infantil ha estat pionera a Espanya per les seves característiques

L’àrea de jocs interactius ubicada a la plaça de Mossèn Joan Pau Pujol, al Parc Central, ha estat guardonada amb el premi “Columpio de Plata” al II Concurs d’Àrees de Jocs Infantils del saló ExpoAlcaldía 2010 que se celebra aquests dies a la Fira de Saragossa. L’alcalde, Joan Antoni Baron, va recollir el premi ahir a la tarda en una cerimònia celebrada al Saló de Congressos d’aquest recinte firal.

 

El concurs vol reconèixer els ajuntaments i entitats territorials que construeixen àrees de jocs infantils tenint en compte l’adequació a l’entorn, l’accesssibilitat i integració, el disseny i innovació i la seguretat.

 

En concret, s’atorguen tres premis (Columpio de Oro, de Plata y de Bronce) per a cadascuna de les 4 categories convocades. Mataró participava a la categoria C, que premia projectes presentats per municipis o entitats territorials amb una població de 50.0001 a 150.000 habitants.

 

Els altres premiats de la categoria C han estat l’Ajuntament d’Alcobendas (“Columpio de Oro”) i l’Ajuntament de Collado Villalba (“Columpio de Bronce”).

 

 

Una àrea de jocs infantils pionera a Espanya

 

Els jocs interactius del Parc Central es van posar en marxa el passat juliol. Destinada a nens de 6 a 15 anys, l’àrea infantil compta amb tres elements de joc que estan controlats per un servidor, més un rocòdrom.

 

Els elements interactius ofereixen diferents possibilitats de joc que permeten treballar habilitats com l’agilitat, la velocitat, l’estratègia, la memòria, el rendiment, la coordinació, la força, la resistència i el treball en equip.

 

L’àrea de jocs ha estat pionera a Espanya per la seva tipologia. En el moment de la seva posada en marxa l’empresa subministradora, Juegos Kompan, només n’havia instal·lat de similars a Singapur, Copenhaguen i Estocolm.