Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Antoni Baron reivindica el paper dels governs locals en la lluita contra el canvi climàtic

Escoltar

Joan Antoni Baron reivindica el paper dels governs locals en la lluita contra el canvi climàtic

En el marc dels Open Days que se celebren a Brussel·les

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va participar ahir, 6 d’octubre, en una sessió organitzada per la Comissió Europea en el marc dels Open Days de Brussel·les, sobre la participació dels governs locals en el Covenant of Mayors (Pacte d'alcaldes i alcaldesses). 

 

Baron va explicar els compromisos assolits per la Diputació com a estructura de suport al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, iniciativa de la Comissió Europea, i amb l'objectiu de facilitar l'execució de les accions recollides pels municipis en els seus Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, el foment de les energies renovables i l'eficiència i estalvi energètic són els eixos sobre els quals es desenvolupen les actuacions que els ajuntaments tenen previstes per assolir els objectius del Pacte.

 

 

Mataró, un dels ajuntaments adherits

 

Fins ara, ja hi ha 2.000 municipis europeus que s'han adherit al Pacte d'alcaldes dels quals, 137 són de la província de Barcelona, i 100 entitats de suport. La primera d'aquestes estructures de suport va ser la Diputació de Barcelona, que ja ha ajudat a redactar més de 80 PAES dels municipis barcelonins adherits al Pacte. Mataró és un dels ajuntaments adherits al Pacte, per acord del Ple de juliol de 2008, i des de l’any passat disposa del Pla de lluita contra el canvi climàtic-Agenda 21 Mataró, document que en el seu redactat integra el PAES.

 

Durant l'acte, Joan Antoni Baron va destacar l'acord de la Diputació de Barcelona amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI), a través de dues entitats financeres que canalitzaran i distribuiran un fons de 500 milions d'euros en tres anys. A més, va remarcar que el Pacte d'alcaldes posa de manifest la importància dels poders locals en la lluita contra el canvi climàtic.

 

La sessió va comptar, a més de la intervenció de Joan Antoni Baron, amb la participació de representants d'Alemanya, Polònia, Bèlgica, Regne Unit, República Txeca i dels Països Baixos.