Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Folgado Ferrer serà el convidat de la 13a Nit de la Solidaritat

Escoltar

Jordi Folgado Ferrer serà el convidat de la 13a Nit de la Solidaritat

És el director de la Fundación Vicente Ferrer a Espanya i nebot del fundador

La 13a edició de Nit de la Solidaritat 2010 tindrà lloc al Foment Mataroní el proper divendres 14 de maig. L’objectiu de l’acte és donar a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament i les activitats de sensibilització que porten a terme al llarg de l’any les entitats. El convidat d’aquest any serà el director general de la Fundación Vicente Ferrer a Espanya, Jordi Folgado Ferrer. La trobada l’organitza el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional. 



L’acte s’iniciarà a les 20 h amb la presentació de l’alcalde, Joan Antoni Baron. En el decurs de la nit, el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, presentarà la memòria "Mataró 2009, projectes de cooperació i sensibilització" . 


 

L’acte seguirà amb la intervenció de Rita Baumann Bremenkamp, representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i a continuació el convidat Jordi Folgado Ferrer oferirà la conferència  “El model de desenvolupament integral de la Fundación Vicente Ferrer”. 



L’acte es clourà amb l’actuació del grup instrumental de l’Escola Municipal de Música de Mataró sota la direcció de David Casanova.

 

 

La Fundación Vicente Ferrer

 

Jordi Folgado Ferrer és el director general de la Fundación Vicente Ferrer i nebot de Vicente Ferrer, fundador de la mateixa a l’ Índia i mort el passat juny de 2009.



La Fundación Vicente Ferrer és una organització no governamental compromesa amb el procés de transformació de las zones més pobres i necessitades d’Andhra Pradesh, al sud-est de l’Índia.



Pionera del desenvolupament integral en aquell país, és una organització humanista fonamentada en la filosofia de l’acció. El seu equip treballa des d'Espanya i des de l’Índia, per tal de millorar les condicions de vida d’algunes de les comunitats més discriminades dins el sistema de castes hindú: els dàlits o intocables, els grups tribals i les backward castes. La Fundación Vicente Ferrer és candidata al Premi Nobel de la Pau de 2010.

    



Solidaritat en forma de llegums i oli

 

Amb l’objectiu de sumar esforços per afrontar l’actual conjuntura socioeconòmica, com l’any anterior es demanarà als assistents a la Nit de la Solidaritat que portin 1 Kg de llegums, arròs o 1 l d’oli per a donar suport a la Campanya “1Kg d’Aliments per a la Solidaritat” que es destinaran a Càritas de Mataró per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació.