Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’acte d’inauguració del parc TecnoCampus Mataró-Maresme se celebrarà finalment el 3 de novembre

Escoltar

L’acte d’inauguració del parc TecnoCampus Mataró-Maresme se celebrarà finalment el 3 de novembre

Per motius d’agenda, l’acte d’inauguració de la nova seu del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, previst inicialment per al 21 d’octubre, s’ha ajornat i se celebrarà el 3 de novembre a les 17h. La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, inaugurarà el nou edifici del parc juntament amb l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Alícia Romero.

 

Les noves instal·lacions del parc, ubicades en el front marítim de Mataró, són en una de les principals entrades de la ciutat, a tocar de la rotonda de la Laia l’Arquera. El prestigiós arquitecte Oriol Bohigas i el seu equip són els autors del projecte, que consta d’uns 44.000 m² distribuïts en diversos espais.

 

Per al finançament del parc TCM, impulsat per l’Ajuntament de Mataró, s’ha disposat del suport de diverses administracions, molt especialment la de l’Estat. La inversió global ha estat de 52 milions d’euros, dels quals 14 els ha aportat el Ministeri de Ciència i Innovació a través de préstecs.

 

La nova seu del TCM al Rengle consta, per una banda, de dues torres destinades a empreses basades en el coneixement, la Fundació TIC Salut, la incubadora d’empreses innovadores i un centre de congressos. Per altra banda, el TecnoCampus disposa d’un edifici universitari que es configura com un autèntic campus davant del mar, i que és la seu de tres centres universitaris: dos adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut) i un adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (l’Escola Universitària Politècnica de Mataró).

 

El centre tecnològic CETEMMSA, que realitza recerca aplicada de materials i dispositius intel·ligents, tindrà igualment la seva seu en el parc, on actualment ja hi ha grups de recerca i transferència centrats en: biometria, TIC i salut, acústica aplicada a l’ecologia urbana, TIC’s aplicades a solucions per a persones amb disminucions psíquiques o físiques, electrònica de potència, audiovisuals i turisme.