Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2011 té com a lema “Quin Déu? Quina Religió?”

Escoltar

L’Agenda Llatinoamericana Mundial 2011 té com a lema “Quin Déu? Quina Religió?”

Es presenta avui a les 19.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet

Aquesta tarda a les 19.30 h tindrà lloc la presentació, al Centre Cívic Pla d’en Boet, de l'Agenda Llatinoamericana Mundial 2011, que enguany porta el lema "Quin Déu? Quina Religió?”.


La presentació anirà a càrrec del tècnic de cooperació de Sindicalistes Solidaris de la Fundació Josep Comaposada i ex alcalde d’Arbúcies, Jaume Soler i Pastells. L’acte estarà presidit pel regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández i es clourà amb l’actuació musical de Xavier Rodón, director de la Coral Primavera per la Pau.


L’acte està organitzat per la Fundació Grup Tercer Món Mataró i l’Ajuntament de Mataró i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
L'Agenda és una eina pedagògica per difondre i construir la cultura de la solidaritat i promoure la reflexió social. A més és un dels llibres més difosos a Llatinoamèrica amb una tirada mundial d’uns 60.000 exemplars. A Catalunya se n'editen unes 7.500. Es publica anualment a 30 països traduïda a 10 idiomes diferents.


La campanya de difusió d’aquesta eina pedagògica està impulsada per la Coordinadora d'ONG de les Comarques Gironines i l'Alt Maresme i coordinada per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.. La difusió de l'Agenda i dels seus postulats solidaris, és també una contribució a la cooperació i al desenvolupament, als quals dóna suport i forma part dels objectius de les campanyes de sensibilització que es tenen programades.


La secció de Civisme i Cooperació de l’Ajuntament distribuirà 170 exemplars als centres escolars, associacions i entitats solidàries de la ciutat. Amb l’agenda també es repartirà el calendari solidari que es presenta en format pòster i on cada mes es destaca una efemèride relacionada amb la solidaritat i la cooperació. Aquesta actuació i la difusió dels postulats solidaris contribueix a la cooperació i al desenvolupament i forma part de les campanyes de sensibilització programades per l’Ajuntament.