Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aporta 6.000 euros a la campanya d’emergència pels efectes del terratrèmol a Haití

Escoltar

L’Ajuntament aporta 6.000 euros a la campanya d’emergència pels efectes del terratrèmol a Haití

S’emmarca en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 6.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a la campanya d’emergència pels efectes devastadors del terratrèmol a Haití.



El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als municipis associats, un dels quals és Mataró, per participar en aquesta campanya d’emergència davant la situació de devastació que va deixar el terratrèmol que va sacsejar Haití el passat 12 de gener i que ha ocasionat nombroses pèrdues humanes i materials a diferents ciutats del país.




L’aportació econòmica s’emmarca en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament que recull el compromís de l’Ajuntament de Mataró a canalitzar la voluntat de la ciutadania per col·laborar en situacions d’emergència humanitària, sobretot en aquelles zones on hi ha establerts vincles importants. En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró ha col·laborat, al llarg d’aquests anys, en les campanyes impulsades pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per col·laborar amb la població de diferents indrets del món.





Proposta de resolució



Precisament en relació a la catàstrofe d’Haití el consistori va aprovar per unanimitat el passat 14 de gener en Junta de Portaveus una proposta de resolució presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC. El text íntegre de la proposta de resolució diu el següent:



“L’Ajuntament de Mataró vol expressar la seva commoció pels efectes que ha tingut el recent terratrèmol que ha sacsejat Haití i que ha ocasionat la pèrdua de nombroses vides humanes a més de danys materials molt importants a diferents ciutats i que ha tingut efectes devastadors per a un país que ja es trobava en una situació molt vulnerable pels efectes d’una greu crisi socioeconòmica.

 

Moltes organitzacions no governamentals i també molts països ja han iniciat l’enviament d’ajuda humanitària des dels seus organismes especialitzats en l’atenció a aquest tipus de catàstrofes, i nosaltres des de l’Ajuntament de Mataró també volem aportar la nostra col·laboració en la línia del Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament, de destinar una part dels fons de cooperació als ajuts d’emergència.

 

Per això volem fer arribar el nostre condol i el nostre suport al Consolat d’Haití a Barcelona i ens comprometem a fer arribar un ajut a Haití per mitjà de la convocatòria de la Campanya d’Emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en resposta als efectes del terratrèmol.

 

Per això, acorden: 

 

1. Comunicar aquesta resolució al Consolat d’Haití a Barcelona, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i als membres del Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament.

 

2. Que es facin les gestions necessaris per fer efectiva una aportació a la Campanya d’Emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.”

 



Aportacions solidàries

 

Els ciutadans que vulguin fer una aportació poden fer-ho a través de les diferents organitzacions no governamentals que figuren al següent enllaç:

http://www.pangea.org/fcongd/DOCUMENTOS/Llista%20federades%20emergència%20Haití.pdf