Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova el Pla Específic Municipal de Les Santes

Escoltar

L’Ajuntament aprova el Pla Específic Municipal de Les Santes

Se suma als 9 plans específics de què disposa la ciutat

El Ple de l’Ajuntament celebrat el passat dijous 4 de febrer va aprovar el Pla Específic Municipal de Les Santes. El pla ha estat elaborat pel Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament.

 

El pla, que haurà d’homologar la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, forma part dels Plans de Protecció Civil Municipals i té per objectiu establir l’organització i els procediments mínims d’actuació dels organismes, serveis i entitats que col·laboren en Les Santes, per tal de poder fer front a les possibles situacions de risc o emergència durant la realització de les activitats festives.

 

L’Ajuntament de Mataró ja disposava de plans d’autoprotecció individuals per a cada acte de Les Santes. Aquests plans s’englobaven en dos glans blocs, els plans d’autoprotecció per als actes de foc com l’anada a la crida, el desvetllament bellugós, l’escapada a negra nit, la passada, el correguspira o l’anem a tancar, i els plans d’autoprotecció per als actes esportius com la travessa al port, la cursa popular de Les Santes o la mitja marató per relleus. Ara tots aquests plans s’engloben en el Pla específic per dotar-lo d’una visió de coordinació conjunta, coherent i operativa.

 Plans d’actuació municipals i Plans específicsLaLlei 4/1997,de 20 de maig de Protecció Civil de Catalunya estableix que els municipis hauran de disposar obligatòriament de determinats plans, els denominats Plans d’Actuació Municipal,  però també podran elaborar i aprovar aquells plans específics necessaris en funció de les seves peculiaritats i els riscos existents al municipi.

 

Un cop homologat el PEM de Les Santes, els Plans de Protecció Civil de la ciutat seran el següents:Plans d’Actuació Municipals obligatoris:

 

Pla bàsic d’emergències municipals.

Infocat (incendis forestals).

Inuncat (inundacions).

Sismicat (sismes).

Neucat (nevades i onades de fred).

Trasncat (transport de mercaderies perilloses).

Paseqcat (risc químic).

Camcat (contaminació aigües marines)

 

Plans específics municipals no obligatoris:

 

Pla Específic Municipal per al Castell de foc de Les Santes.

Pla Específic Municipal per a la Cavalcada de Reis.

Pla Específic Municipal per a les processons de Setmana Santa.

Pla Específic Municipal per a la Fira d’atraccions.

Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan.

Pla Específic Municipal per a Carnestoltes.

Pla Específic Municipal per a grans esdeveniments musicals a l’aire lliure al Parc Central.

Pla Específic Municipal per a grans esdeveniments musicals a l’aire lliure a l’Espai l’Arquera.

Pla Específic Municipal per a grans esdeveniments musicals a l’aire lliure al Camp Municipal de Futbol de l’Enric Pujol.