Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Escoltar

L’Ajuntament aprova per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

El Ple municipal de març va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el proper 8 de març.


 

El tex íntegre és el següent:

 

“El segle XX ha estat el segle de les dones i de la seva lluita per conquerir la igualtat amb els homes. Al llarg d’aquest camí s’han fet moltes conquestes, l’última gran fita a Espanya ha estat la Llei d’Igualtat, que desenvolupa el dret constitucional, però encara cal continuar avançant perquè aquesta igualtat legal sigui efectiva en tots els àmbits de la realitat. És en aquest context que correm el risc de creure que ja ho tenim tot fet, però la realitat s’imposa plantant cara a aquesta creença.

 

Des del Govern local desenvolupem polítiques de proximitat que incorporen canvis determinants en la vida de la ciutadania, com la millora de la qualitat de vida de les dones i el compromís per fer de la igualtat d’oportunitats una realitat. És, però, en un moment de crisi com l’actual que les administracions públiques hem de posar major èmfasi en què la lluita per garantir l’estat del benestar sigui més present que mai i, en especial, en aquells sectors de població que poden esdevenir més vulnerables.

 

Les dones hem guanyat espais, hem impregnat la vida social i política, amb el nostre saber fer i la nostra visió en femení. Dones, homes i institucions públiques, conjuntament, hem de continuar treballant per construir una societat més justa, democràtica i sostenible.

 

Des de l’Ajuntament de Mataró volem expressar el nostre compromís per:

 

.- Promoure l’aplicació de polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, tant en l’estructura municipal interna com en el seu àmbit públic a fi de garantir l’equitat.


.- Coordinar totes les accions adreçades a l’eradicació de la violència masclista, tot incidint en la sensibilització i prevenció des de la infantesa, a fi de garantir la no reproducció d’una societat androcèntrica.


.- Impulsar la creació de nous serveis de suport especialitzat, que copsin les necessitats de les dones de la ciutat, al voltant de les injustícies de gènere.


.- Mantenir el CIRD com espai de referència per a totes les mataronines i, alhora, impulsar la posada en marxa de l’Observatori de Gènere.


.- Recolzar la feina realitzada per les entitats del municipi que treballen per l’assoliment de la igualtat de la dona i l’home.


.- Treballar amb el Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de les dones per incorporar la visió en femení i el saber fer de les mataronines en la vida social i política de la nostra ciutat.


 

Per tot això, els grups municipals sotasignants proposem al Ple municipal l’adopció dels següents,

 

ACORDS:

 

PRIMER: Reafirmar el nostre compromís de treballar per la igualtat real de dones i homes al nostre municipi, tot tenint en compte les seves necessitats i interessos, per tal de continuar treballant per construir una societat més equitativa.

 

SEGON: Adherir-nos al manifest institucional del Dia Internacional de les Dones, elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb motiu del dia 8 de març, el qual adjuntem a aquesta declaració institucional.

 

TERCER: Donar trasllat del present acord, al president de la Diputació de Barcelona i al resident de la Federació de Municipis de Catalunya”.