L’Ajuntament aprova provisionalment la modificació del Pla General als entorns del carrer de Miquel Biada

L’àmbit es divideix en dues unitats d’actuació i augmenta el sostre residencial

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar provisionalment dijous passat, 6 de maig, la modificació del Pla General d’Ordenació als entorns del carrer de Miquel Biada. El document presenta alguns canvis respecte a la segona aprovació inicial, que no afecten a l’estructura general de la proposta de planejament.

 

L’àmbit afectat pel nou planejament són tres illes dels entorns del carrer de Miquel Biada, amb una superfície total de 17.297 m². La primera comprèn la major part de l’illa delimitada entre la ronda de Joan Prim, el carrer de Tetuan, el carrer de Diego de Velázquez i el carrer de Francisco de Goya.

 

La segona illa correspon a les construccions industrials que ocupen gran part de l’illa delimitada pels carrers de Tetuan, de Francisco de Goya, la ronda de Joan Prim i el carrer de Miquel Biada.

 

La tercera illa coincideix amb la peça qualificada d’equipament situada a la cantonada del carrer d’Hernán Cortés i la ronda de Joan Prim.

 

L’objectiu principal de la modificació del Pla General en aquest sector és transformar la trama industrial actual en un teixit mixt d’habitatge i terciari. A la vegada, el nou planejament vol integrar tant la fàbrica catalogada Fontdevila i Torres, on es preveu la cessió de sòls necessària per a la construcció d’un centre escolar; com els edificis i elements també catalogats de l’antiga fàbrica Fàbregas i de Caralt a traslladar a aquest àmbit.

 

En línies generals, s’augmenten considerablement els sòls públics destinats a zones verdes (de 865 a 3.242 m²) i equipaments (de 2.502 a 5.102 m²) respecte al Pla General vigent.

 

 

Canvis respecte a l’aprovació inicial

 

Els canvis més destacats respecte a la segona aprovació inicial són:

 

- L’àmbit queda dividit en dos polígons o unitats d’actuació independent: d’una banda la parcel·la que ocupa la residència geriàtrica (UA-88), situada al número 45 del carrer de Miquel Biada i amb una superfície de 841 m², i d’altra banda la resta del sòl (UA-87). L’objectiu és integrar l’edifici de la residència a la nova ordenació, fet que implicarà un increment de plantes i sostre edificable respecte el permès pel planejament actual. En concret, l’edifici podrà aixecar 5 plantes i una sisena retirada del pla de façana. Aquest increment comportarà la contribució a les despeses d’urbanització de l’àmbit.

 

- Seguint els criteris de la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat, s’ha ajustat a la baixa (1,80m²st/s) el coeficient d’edificabilitat bruta del polígon d’actuació UA-87, que afecta a les tres illes situades als entorns del carrer de Miquel Biada. A aquesta edificabilitat s’afegeix un sostre addicional d’ús terciari de 1.100 m² que correspon a la futura reconstrucció de Can Fàbregas i de Caralt a la cantonada del carrer de Miquel Biada amb el carrer de Tetuan.

 

- S’incrementa el sostre destinat a habitatge respecte al total de l’àmbit, de manera que la distribució segons els diferents usos és aproximadament un 70% residencial i un 30% terciari. El total d’habitatges previstos a l’àmbit és de 260, dels quals un 20% són de protecció oficial de règim general (56 habitatges) i un 10% de protecció oficial de preu concertat (26 habitatges).

 

- La torre prevista a la cantonada del carrer de Miquel Biada amb la ronda de Joan Prim tindrà 12 plantes, no les 15 previstes. A més, s’amplien els sòls destinats a sistemes d’espais lliures.

 

Els propietaris inclosos dins el sector es faran càrrec dels costos d’urbanització excloent la reconstrucció de la xemeneia de l’antiga fàbrica Fàbregas i de Caralt, que anirà a càrrec de l’administració actuant.