Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament avança les operacions de crèdit previstes el 2011 per finançar els projectes d’inversió per a la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament avança les operacions de crèdit previstes el 2011 per finançar els projectes d’inversió per a la ciutat

PUMSA dissenya un Pla d’Acció per millorar la seva situació financera

El president de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Ramon Bassas, i la regidora de Serveis Centrals, Montse López, han presentat avui l’avantprojecte d’expedient de modificació de crèdit del pressupost municipal de 2010 i el Pla d’Acció de PUMSA. Les dues accions van adreçades a garantir les inversions previstes i necessàries per al 2011 i a millorar la situació financera que afecta a PUMSA amb l’objectiu de seguir treballant per les apostes estratègiques de la ciutat.


 

L’avantprojecte d’expedient de modificació de crèdit del pressupost municipal de 2010 s’ha presentat aquest matí a la Comissió Informativa extraordinària de Serveis Centrals i el Pla d’Acció de PUMSA s’ha aprovat al Consell d’Administració de PUMSA que ha tingut lloc aquesta tarda.

 

 

Modificació de crèdit del pressupost de 2010

 

L’Ajuntament ha decidit fer una modificació de crèdit del pressupost municipal del present exercici que ha vingut determinada pel Reial Decret Llei 8/2010, de mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic. El RDL estableix que els ajuntaments no podran demanar crèdits públics o privats a llarg termini a partir de gener de 2011, situació que impedeix finançar tant els projectes d’inversió que en molts casos ja estan compromesos, com els projectes d’inversió per la millora i manteniment de la ciutat. Per això, l’Ajuntament amb aquesta modificació de crèdit avançarà al 2010 les operacions d’endeutament que tenia programades per al 2011 i podrà finançar aquestes inversions.

 

Aquesta mesura econòmica també té la finalitat de capitalitzar PUMSA tant amb l’ampliació de capital com amb l’adquisició d’actius perquè la societat municipal pugui seguir desenvolupant els projectes estratègics de ciutat, les polítiques socials com per exemple els habitatges socials que s’estan construint als carrers de Vasco Núñez de Balboa o de Juan Meléndez Valdés, de foment de l’activitat econòmica amb projectes com El Rengle o El Corte Inglés i de promoció de ciutat que actualment gestiona. PUMSA, per la seva banda, es compromet a portar a terme un Pla d’Acció que té per objectiu garantir a l’empresa els recursos adients per executar les tasques que té encomanades.

 

Amb aquesta conjuntura econòmica, l’Ajuntament també s’ha proposat com a objectiu reduir l’endeutament previst i aprovat en el Pla de sanejament per al 2011, que passa de 12.500.000 € a 11.591.134,20 €.

 

L’import d’11.591.134,20 € es destinarà a la realització d’inversions tan importants per la ciutat com: la Biblioteca Pública Antoni Comas (1,1 milions d’euros), les actuacions de la Llei de barris de Cerdanyola i Rocafonda (450 mil euros), l’amortització dels equips de neteja (1,1 milions d’euros), la urbanització de La Llàntia (1,7 milions d’euros), el pagament de les inversions a l’Estadi Municipal d’Atletisme (600 mil euros), l’adquisició de la nau Cabot i Barba on s’ubicarà el futur telecentre i equipament cívic (1,1 milions d’euros), l’edifici per a l’equipament del casal d’avis de Can Gassol (102 mil euros), entre d’altres; i per l’ampliació de capital a l’empresa municipal PUMSA per un import de 4 milions d’euros.

 

 

Pla d’Acció de PUMSA

 

PUMSA en els darrers anys ha fet importants inversions destinades a promoure i impulsar grans projectes de ciutat (TecnoCampus, Edifici El Rengle, construcció d’habitatges i aparcaments de promoció pública, operacions de desenvolupament urbanístic ...) que s’han fet tant amb recursos generats per la pròpia empresa municipal com amb finançament bancari.

 

La societat municipal d’Urbanisme PUMSA ha dissenyat un Pla d’Acció amb el propòsit de millorar la seva situació financera, pla que contempla els següents punts:

 

. Reducció de despeses d’estructura.

. Reducció del deute financer.

. Renegociació amb els proveïdors.

. Pla de vendes d’actius (els actius de PUMSA per vendre superen els 28 milions d’euros).