Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença a rehabilitar la nau de la fàbrica de Cabot i Barba on anirà el Telecentre

Escoltar

L’Ajuntament comença a rehabilitar la nau de la fàbrica de Cabot i Barba on anirà el Telecentre

A l’edifici també s’instal·larà l’Associació de Veïns de Mataró Centre

El Servei d’Obres de l’Ajuntament comença aquesta setmana la rehabilitació de la nau de la banda mar de la fàbrica de Cabot i Barba, situada a la confluència entre el carrer de Cosme Churruca i la plaça de Miquel Biada, on s’instal·larà el Telecentre i un equipament cívic municipal. El projecte s’executa amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

La nau forma part del conjunt d’edificis de l’antiga fàbrica de Cabot i Barba catalogats dins del Pla Especial del Patrimoni de Mataró del 1999. L’edifici té forma rectangular i consta de planta baixa, una planta pis, una planta sotacoberta situada a les golfes i coberta a dues aigües. La seva estructura respon a la tipologia típica de les construccions industrials de finals del segle XIX, que en aquest cas estava dedicada al gènere de punt.

 

L’edifici es rehabilitarà a partir de la seva imatge original i perquè sigui un centre polivalent amb diverses funcions i usuaris que compartiran espais i infraestructures. L’objectiu és que sigui un espai per fomentar i fer créixer la participació ciutadana a la vida cultural i social de la ciutat.

 

Està previst que la nau aculli un punt d’informació i atenció a l’usuari, la sala del Telecentre que fins aquest mes estava ubicada a la Nau Gaudí, un punt d’informació de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), un espai cedit a l’Associació de Veïns de Mataró Centre com a local social, un bar i punt de trobada, un despatx de direcció de l’equipament, una sala de reunions, una sala de tallers, una sala de dansa, dues sales polivalents i un magatzem.

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Dentell, SL per un import d’1.264.747,56 € (IVA inclòs). A més, s’han d’incloure les despeses de redacció del projecte 20.868,40 € (IVA inclòs), de la direcció d’obra (34.800 €, IVA inclòs) i de mobiliari (33.059,63 €, IVA inclòs). Les obres tenen una durada prevista de 9 mesos.

 

 

Procés de rehabilitació de l’edifici

 

Per tal de procedir a les obres de rehabilitació, s’enderrocaran tots aquells elements necessaris com els paviments, estructures metàl·liques, fusteries interiors i exteriors, entre d’altres, i es faran nous fonaments en el fossar de l’ascensor i a l’inici de l’escala.

 

El tancament de coberta i la coberta se substituiran per garantir l’estanquitat, augmentar l’aïllament tèrmic i millorar el seu aspecte. Una part de la coberta que s’ha d’eliminar caldrà desmuntar-la conforme a les normatives de residus contaminants atès que té un contingut

amb amiant.

 

Les façanes es netejaran i es restauraran per millorar la imatge exterior de l’edifici i s’eliminaran les humitats, les esquerdes i fissures i també els grafits. Les façanes es faran estucades.

 

La fusteria exterior serà d’alumini lacat i amb vidres dobles i la fusteria interior serà principalment de fusta, exceptuant les portes dels recintes d’instal·lacions i els accessos al recinte de l’escala protegida que seran metàl·liques i resistents al foc.

 

Depenent de l’espai, el paviment serà pedra natural, gres, parquet o terratzo. L’escala serà d’estructura metàl·lica i també s’hi instal·larà un ascensor que donarà servei a les tres plantes de l’edifici.

 

S’instal·larà una nova xarxa d’evacuació d’aigües tant de les pluvials com de les fecals i residuals dels sanitaris, un sistema contraincendis i una nova instal·lació elèctrica.

 

 

Urbanització de l’entorn

 

L’entorn de l’edifici s’urbanitzarà tenint en compte una solució que requereixi un baix manteniment. Comporta la millora del clavegueram, la pavimentació, la plantació d’arbres Tipuana, papereres i l’enllumenat.