Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença la renovació del clavegueram i la reurbanització dels carrers de Sant Joaquim i de la Unió

Escoltar

L’Ajuntament comença la renovació del clavegueram i la reurbanització dels carrers de Sant Joaquim i de la Unió

Les obres duraran 6 mesos i afectaran al trànsit

El Servei d’Obres de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres de renovació del clavegueram i posterior reurbanització del carrer de Sant Joaquim, en el tram comprès entre el carrer d’Altafulla i el carrer de Palmerola, i el carrer de la Unió en el tram que va des del carrer de Cuba al carrer d’Iluro.

 

Les obres duraran 6 mesos i han estat adjudicades a l’empresa Obres i Serveis Roig, SA per un import de 467.011,82 € (IVA inclòs). A aquest pressupost cal afegir 3.500 € de la direcció d’obra (IVA inclòs). El projecte s’executa amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

 

Descripció dels treballs

 

Les obres afectaran una superfície del carrer de Sant Joaquim de 1.380 m² i de 550 m² del carrer de la Unió. Entre les actuacions previstes hi ha la renovació complerta de la xarxa de clavegueram, així com dels embornals i escomeses existents. Aigües de Mataró SA revisarà la xarxa d’aigua potable.

 

Pel que fa al paviment del carrer serà a un sol nivell diferenciant el centre de la calçada amb llambordes i les voreres amb lloses. Altres actuacions són el soterrament de les línies elèctriques i de telefonia, així com la substitució de l’enllumenat públic per làmpades de vapor de sodi d’alta pressió, que milloren el rendiment energètic.

 

Les obres també inclouen la col·locació de papereres noves, senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació d’un sistema de rec automatitzat per l’arbrat i de contenidors soterrats al carrer de Sant Joaquim.

 

 

Execució per fases i afectacions al trànsit

 

Durant la primera fase de les obres, que es preveu duri fins a principis d’agost, s’actuarà al carrer de la Unió i al tram del carrer de Sant Joaquim entre els carrers de Palmerola i de Sant Benet. Per facilitar la circulació dels vehicles, el vial de la plaça de Cuba entre els carrers de Deu de Gener i de Palmerola canviarà de sentit.

 

Un cop enllestida aquesta primera fase, les obres afectaran a la resta del carrer de Sant Joaquim, inclosa la cruïlla amb el carrer de Sant Benet.