Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna la mort a Salt d'una altra dona víctima de violència masclista

Escoltar

L’Ajuntament condemna la mort a Salt d'una altra dona víctima de violència masclista

Tal i com es va acordar per unanimitat a la declaració institucional del Ple del passat mes de novembre amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista, l’Ajuntament es compromet, en cas de mort per violència masclista d’un dona del municipi o del territori català, a convocar 5 minuts de silenci i a emetre un comunicat de condemna i rebuig de la violència de gènere.


 

El comunicat íntegre de l’Ajuntament és el següent:

 

“L’Ajuntament de Mataró manifesta el seu condol i condemna per la mort, ahir diumenge a Salt, d’una dona víctima de violència masclista.

 

El consistori expressa el seu rebuig per la violència masclista així com el compromís de continuar treballant conjuntament amb tots els agents implicats en el tema, a fi i efecte de millorar la coordinació en la prevenció, l’atenció i la intervenció en les situacions de violència masclista per tal d’eradicar-la.

 

Aquesta violència és una de les formes més visibles de violació dels drets humans, així com l’exponent més extrem de la discriminació envers les dones.

 

L’Ajuntament està fent molts esforços per treballar en la prevenció, detecció i l’abordatge integral de la violència masclista.

 

Al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (carrer de Blai Parera, 6. Tel. 93 702 28 12) s’ofereix informació, atenció i suport a les dones que pateixen o han patit violència. En aquest centre s’hi poden adreçar totes les dones que ho necessitin.

 

Per assolir els objectius fixats s’han de crear complicitats atès que la violència masclista és un problema a nivell social que concerneix a tothom, per tant és necessari que la societat faci seva la responsabilitat de sensibilitzar i participar en l’eradicació d’aquesta xacra.

 

L’Ajuntament no defugirà de la seva responsabilitat per invertir els esforços i els recursos necessaris per assolir la seva eradicació garantint l’atenció, l’assistència, la protecció i la reparació integral de les dones que es troben en situacions de violència”.

 

L’Ajuntament convoca tots els ciutadans i ciutadanes a fer 5 minuts de silenci avui dilluns, 7 de juny, a la 12.00 h, davant de l’Ajuntament (La Riera, 48) per manifestar públicament el seu rebuig a la violència masclista.