Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament defensa la legitimitat de l’Estatut d’Autonomia amb l’aprovació d’una declaració institucional

Escoltar

L’Ajuntament defensa la legitimitat de l’Estatut d’Autonomia amb l’aprovació d’una declaració institucional

El Ple de l’Ajuntament celebrat ahir dijous va aprovar una declaració institucional presentada pels grups municipals del PSC, CiU, ERC, i ICV-EUiA, per tal de defensar la legitimitat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i donar suport a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 29 d’abril.Els grups del PPC i la CUP van votar en contra. El grup municipal de la CUP va presentar una declaració alternativa que no va prosperar.
El text de la declaració aprovada és el següent: 

 

“Davant l’aprovació, el passat 29 d’abril, per part del Parlament de Catalunya, d’una resolució en defensa de la legitimitat de l’Estatut d’Autonomia.

 

Davant la petició expressa que el President de la Generalitat de Catalunya ha fet al municipalisme català de suport i adhesió a l’esmentada resolució.

 

Atès que l’Estatut porta aprovat i en desenvolupament quatre anys, i que les diferents administracions que representem el poble de Catalunya l’hem estat aplicant sense més dificultats que les de qualsevol nova llei.

 

Atès que l’Estatut d’Autonomia de Catalunya va ser aprovat pel Parlament de Catalunya, aprovat per les Corts Generals, i ratificat pel poble català.

 

Atès que l’aprovació de l’Estatut ha obert un procés de consolidació i reconeixement de les competències pròpies dels ens locals, i que aquest procés ha de portar necessàriament a l’aprovació d’una llei d’hisendes locals, molt necessària per al bon funcionament local.

 

Atès que el recurs d’inconstitucionalitat posa en perill tots aquests avenços, però sobretot posa en dubte el que el poble de Catalunya sobiranament ha decidit.

 

Atès que el Tribunal Constitucional ha intentat dictar sentència en diverses ocasions, i no ha obtingut el consens necessari.

 

Atès que mentre dura la deliberació del Tribunal Constitucional s’han produït diverses disfuncions que afecten la meitat dels magistrats que l’integren, i que posicionen aquest Tribunal en un situació de possible desgast i descrèdit.

 

Per tot això el Ple de l’Ajuntament de Mataró pren els següents acords:

 

1. Renovar el compromís del món local amb l’Estatut d’Autonomia, com una expressió més de lleialtat a les institucions de les que ens hem dotat com a societat, i de respecte profund a la voluntat del poble de Catalunya

 

2. Adherir-nos a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 29 d’abril de 2010.

 

3. Comunicar els acords a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, al president de la Generalitat, al president del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.”