Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha finalitzat més del 30 % dels projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat

Escoltar

L’Ajuntament ha finalitzat més del 30 % dels projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat

L’ocupació generada és de 331 persones, 57 són de nova contractacióEls 21 projectes que s’estan executant a Mataró finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 10.354.089 € segueixen el calendari previst. La Comissió Informativa de Serveis Centrals va constatar ahir que s’han finalitzat 7 dels 21 projectes que es van aprovar en aquesta convocatòria (33 %), que 11 estan pràcticament acabats (53 %) i que 3 es finalitzaran durant el proper any amb una pròrroga (14 %). A més de les actuacions d’inversió, Mataró rep 2.595.010 € per finançar despesa social.


 

Amb dades del mes de novembre, l’Ajuntament ha certificat i pagat 4.774.043 € que equival al 46 % del total de la inversió prevista (10.354.089 €). Aquesta xifra correspon al percentatge de les obres que han efectuat les diferents empreses adjudicatàries i que ja han obtingut la certificació dels tècnics municipals que han comprovat prèviament la correcta execució de les mateixes.

 

Les 21 actuacions s’engloben en vuit línies de treball: eix d’equipaments culturals i esportius; de millora de l’accés a la Societat de la Informació; d’atenció a situacions de dependència i millora d’equipaments educatius; d’estalvi i eficiència de recursos hídrics; eix d’estalvi i eficiència energètica; eix de gestió i tractament de residus; eix de rehabilitació de centres educatius i eix de modernització de l’Administració local.

 

En aquests àmbits, l’Ajuntament ha finalitzat, entre d’altres, l’adequació de la Nau Gaudí per acollir obres d’art, ha millorat el Teatre Monumental, ha instal·lat gespa artificial al Camp Municipal de La Llàntia, mentre que al finalitzar l’any mancarà per acabar amb pròrroga fins al 2011 la reforma del Museu de Mataró (Can Serra), la rehabilitació de la nau de Cabot i Barba per convertir-se en Telecentre i equipament social i l’adequació de l’edifici de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.

 

A més, Mataró rebrà 2.595.010 € per a despesa social amb el desenvolupament de l’Agència d’atenció a les persones amb dependències, la millora de la cartera de serveis per aquestes persones, la prestació de serveis socials bàsics o el manteniment i neteja de centres escolars.

 

L’ocupació generada és de 331 persones de les quals 274 ja estaven contractades en les empreses adjudicatàries i 57 són de nova ocupació. Aquesta xifra pot augmentar a mesura que es porten a terme els projectes i les línies de treball.