Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme arriben a un acord per al pagament de l’IBI de l’Hospital de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme arriben a un acord per al pagament de l’IBI de l’Hospital de Mataró

El consorci abonarà el deute d’1,1 milions d’euros fraccionat en 10 anys

L'Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme han signat aquest matí un conveni de col·laboració que regula el pagament de l’Impost de Béns Immobles que ha generat l’Hospital de Mataró en el període 1999-2009.

 

Les liquidacions en concepte d’IBI pels 10 primers anys de funcionament de l’Hospital de Mataró pugen a 1.392.227,16 €. D’acord al conveni, l’Ajuntament descomptarà d’aquest deute la quantitat de 196.110,09 €, que és el cost de les obres de climatització de la Residència Municipal Sant Josep que ha efectuat el Consorci Sanitari del Maresme.

 

Un cop descomptat també l’IBI corresponent a l’exercici de 2009, que pujava a 62.156,61 € i s’abonava abans del 31 de desembre, el deute pendent és d’1.133.960,46 €. El consorci abonarà a l’Ajuntament aquesta quantitat de manera fraccionada amb un termini màxim de 10 anys, a raó de 113.396 € cada any.

 

 

Subvenció del 60% del rebut per als propers exercicis

 

El mateix conveni estableix que l’Ajuntament subvencionarà el rebut de l’IBI que generi l’Hospital en els propers exercicis, donat que una part de les activitats que realitza l’equipament sanitari són d’utilitat pública municipal i d’un important interès social.

 

Aquesta bonificació anual serà del 60%, donat que actualment és el percentatge d’usuaris de l’Hospital que són veïns de Mataró respecte al total de les persones ateses pel centre hospitalari. Si el percentatge d’usuaris de Mataró variés en més d’un 10% a l’alça o a la baixa, la subvenció de l’IBI es modificarà en la mateixa proporció.

 

L’Ajuntament ja ha aplicat la bonificació del 60% per al pagament de l’IBI de l’Hospital corresponent al 2009.

 

El conveni té un termini de vigència de 10 anys que pot ser prorrogat previ acord de les parts.