Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Generalitat concreten les accions en l’àmbit educatiu per al 2010

Escoltar

L’Ajuntament i la Generalitat concreten les accions en l’àmbit educatiu per al 2010

Les dues administracions invertiran quasi 18 milions d’eurosL’alcalde, Joan Antoni Baron, i el director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental, Josep M. Fernández, han signat avui el conveni de coresponsabilitat entre l’Ajuntament de Mataró i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya relatiu a l’escolarització del municipi durant el 2010.


 

Aquesta signatura és la concreció anual de l’acord que es va signar el 2008 per compartir responsabilitat en el disseny de l’educació. El conveni signat era per al període 2008-2010 i va suposar donar un pas endavant en les relacions entre la Generalitat i l’ens local. Fins ara, les dues administracions exercien, en el terreny educatiu, col·laboracions puntuals, mentre que amb el conveni s’estableix una col·laboració per compartir responsabilitats.

 

 

Actuacions de l’any 2010

 

El document, que concreta les actuacions que es duran a terme al llarg del 2010 i les aportacions per al seu finançament, es divideix en 5 àmbits diferents: Escolarització curs 2010-2011; Obres i manteniment; Educació complementària i entorn, mesures de qualitat; Centres municipals i Planificació.

 

Per portar a terme totes les accions previstes l’Ajuntament hi invertirà 6.766.942,75 € i la Generalitat 11.150.501,98 €.

 

 

. Escolarització curs 2010-2011

 

Per garantir les necessitats d’escolarització tant en les etapes obligatòries com en les postobligatòries s’acorden les mesures següents:

 

Educació infantil i primària:

. Obertura d’una nova línia d’EI 1 a l’Escola Torre Llauder.

. Ampliació d’un grup de 4t d’ESO a l’Institut Thos i Codina.

 

Educació secundària postobligatòria

. Obertura del cicle formatiu de grau superior d’Emergències Hospitalàries a l’Institut Alexandre Satorras.

. Tancament del cicle formatiu de grau superior de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics de l’Institut Thos i Codina.

. Obertura dels nous grups en els cicles formatius de grau mig a: Institut Miquel Biada, Electromecànica de vehicles autopropulsats; Institut Puig i Cadafalch, Atenció sociosanitària i a l’Institut Alexandre Satorras, Cures auxiliars d’infermeria.

. Tancament d’un grup de segon de batxillerat a l’Institut Puig i Cadafalch.

 

Programes de Qualificació Professional Inicial:

En la línia d’integrar els diferents nivells de la Formació Professional s’ha iniciat el procés de situar aquests estudis en el marc dels centres que imparteixen la família professional corresponent. 

 

L’oferta d’aquests programes és la següent:

 

. Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, es faran al CFA Can Noè (fins desembre de 2010), Institut Miquel Biada (a partir de gener de 2011) i al Gremi d’Hostaleria Mataró i Maresme.

. Auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic, es faran al CFA Can Noè (fins desembre de 2010), Institut Miquel Biada (a partir de gener de 2011) i a l’Institut Thos i Codina.

. Auxiliar en muntatges d’instal·lacions elèctriques d’aigua i gas i Auxiliar en fontaneria, calefacció i climatització, es faran a l’Institut Miquel Biada.

 . Auxiliar en imatge personal, perruqueria i estètica; Auxiliar en activitats d’oficina i serveis administratius generals i Auxiliar en activitats d’oficina i serveis administratius generals (per a alumnes amb discapacitat intel·lectual lleu), es faran al CFA Can Noè (fins desembre de 2010), Institut Miquel Biada (a partir de gener de 2011).

 

Batxillerat nocturn:

. 1 grup de 1r i 1 grup de 2n a l’IES Damià Campeny

. Manteniment del punt de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

 

Formació de persones adultes:

. Un professor més a l’AFA Alarona.

. Manteniment del punt de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) a Can Marfà.

 

Escola Municipal de Música:

L’Escola Municipal de Música de Mataró, d’acord amb el seu model de centre descentralitzat, du a terme la seva activitats docent en diferents centres educatius de la ciutat, amb l’acord i l’autorització del Departament d’Educació.

 

Educació Especial:

Segueix endavant la construcció del nou edifici del Centre d’Educació Especial L’Arboç en els terminis previstos.

 

 

. Obres i manteniment

 

. L’Ajuntament farà obres de millora als següents centres educatius: Escoles La Llàntia, Camí del Mig, Germanes Bertomeu, Rocafonda, Torre Llauder i l’Institut Miquel Biada. El pressupost de les obres és de 300.804,50 € que procedeixen del Fons per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Estatal Local a Mataró (FEOSL).

 

. L’Ajuntament (240.903,91 €) i la Generalitat (141.447,08 €) faran obres en l’àmbit de la seguretat i l’escolarització a diferents centres educatius de la ciutat. Algunes d’aquestes obres ja s’han realitzat abans de l’inici del nou curs escolar i d’altres es duran a terme abans d’acabar l’any.

 

. I obres menors per un import total de 481.382,47 € als següents instituts: Alexandre Satorras, Thos i Codina, Puig i Cadafalch, Damià Campeny i Pla d’en Boet.

 

 

. Educació complementària i entorn, mesures de qualitat

 

. L’Ajuntament (368.106,05 €) i la Generalitat (2.745.308,63 €) subvencionaran, entre d’altres, desplaçaments, menjador, acollida matinal, formació de professorat, Pla educatiu d’entorn, reutilització de llibres de text, extraescolars, colònies, intercanvis, subvencions a escoles obertes el juny i setembre, aules d’acollida o acollida de nouvinguts.

 

 

. Centres municipals

 

. L’Ajuntament (5.857.128,29 €) i la Generalitat (7.782.363,80 €) inverteixen en diferents conceptes relacionats amb els següents centres municipals: escoles bressol, Institut Miquel Biada, Escola d’Adults i Escola Municipal de Música.

 

 

. Planificació

 

Pel que fa a la planificació, el document concreta les necessitats d’escolarització i la necessitat de noves construccions i/o ampliacions que es preveuen necessàries per garantir l’escolarització fins al curs 2011-2012.

 

També preveu les obres i actuacions a realitzar per al període 2011-2014. En aquest període la planificació preveu la construcció de les escoles Marta Mata i Joan Coromines, l’Escola Bressol Molí de Vent i la construcció d’una escola – institut que es construirà com a substitució de l’Escola Germanes Bertomeu i que impartirà classes dels 3 anys fins als 16. També es fa palesa la necessitat d’ampliar 1 línia de P3 a 8 escoles encara per determinar.