Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament imparteix sessions formatives adreçades a menors que han infringit l’Ordenança de Civisme

Escoltar

L’Ajuntament imparteix sessions formatives adreçades a menors que han infringit l’Ordenança de Civisme

Grafits, insults i baralles són les infraccions més comunes

El Servei de Mediació Ciutadana imparteix durant aquesta setmana, des de dilluns i fins al divendres, sessions formatives dirigides a menors d’edat que han infringit l’Ordenança de Civisme. Rebran la formació 11 menors d’edat, 8 dels quals han estat sancionats per haver pintat grafits a la via pública i 3 més per fer un mal ús o mostrar actituds desconsiderades a la via pública.

 

Aquestes sessions de caràcter voluntari eximeixen els assistents de pagar la sanció corresponent. No obstant, únicament es poden acollir a les sessions els menors d’edat que cometin una infracció de caràcter lleu de l’ordenança per primera vegada. Els menors reincidents hauran d’abonar la sanció que s’escaigui.

 Els majors d’edat poden fer serveis a la comunitatSi els menors poden acollir-se a aquestes sessions formatives, als majors d’edat que siguin sancionats per una infracció de caràcter lleu i per primera vegada, se’ls ofereix la possibilitat de participar  en activitats alternatives que consisteixen en realitzar 20 hores de serveis a la comunitat en entitats com la Creu Roja, el Menjador de gent Gran de Cerdanyola o en alguns serveis municipals com la Policia Local o el Servei de Manteniment i Serveis.   

 

L’any 2009, 29 persones van realitzar alguna d’aquestes activitats alternatives, entre sessions formatives a menors i serveis a la comunitat. En concret, 15 persones van prestar serveis a la Creu Roja, 1 al Menjador de gent Gran de Cerdanyola i 1 al Servei de Policia Local. La resta, correspon a 12 menors que van assistir a les acciones formatives. Les infraccions comeses eren principalment per proferir expressions irrespectuoses cap a l’autoritat, pintar grafits, per baralles i per embrutar la via pública.