Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la 39 comptalitres que controlen el cabal subministrat a la xarxa de reg de les zones verdes

Escoltar

L’Ajuntament instal·la 39 comptalitres que controlen el cabal subministrat a la xarxa de reg de les zones verdes

Els equips propicien l’estalvi d’aigua i l’estalvi de temps en el manteniment

El Servei de Manteniment i Serveis va començar a instal·lar dilluns, 17 de maig, 39 comptalitres electrònics i equips de telegestió de sistemes de reg que permeten controlar la xarxa de reg de grans zones verdes de manera centralitzada i mitjançant una plataforma tecnològica via Internet. El projecte s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Els equips estan formats per comptalitres electrònics, per calcular el consum, i un sistema de gestió remota i centralitzada. Aquests equips es col·loquen en unes arquetes de plàstic molt resistents o segons el paviment en arquetes d’obra.

 

L’equip remot que s’utilitzarà, del qual ja n’hi ha instal·lats 54 a diferents punts de Mataró, no requereix ni de cablejat ni d’obra civil. La centralització i gestió mitjançant la telegestió té els següents avantatges:

 

-         Estalvi d’aigua: la instal·lació completa del sistema suposa un estalvi del 30% del consum anual d’aigua destinada al reg de zones verdes.

 

-         Estalvi de temps en manteniment: la instal·lació completa del sistema suposa un important estalvi de temps i una millora en la gestió del manteniment, ja que tot el control del reg es fa via Internet.

 

-         Aprofitament dels equips ja instal·lats: el sistema pot actuar sobre els equips existents, sigui quina sigui la seva alimentació, marca o model.

 

-         Versatilitat: el sistema pot actuar com a interruptor (inhabilitació i habilitació del reg) o com a programador (programació remota de tots els punts de reg de la xarxa).

 

Els treballs tenen un termini d’execució de 2 mesos. Han estat adjudicats a l’empresa Cosntrucciones Santiago Ramírez Sanz, SL i tenen un pressupost de 66.715,08 € (IVA inclòs).